5 yıldızlı skandal

Kaan ÖZBEK: İzmir Menderes’teki Engelli Bakımevi Komik Paralarla Devredildi

İzmir Menderes’te faaliyet gösteren bir engelli bakımevinin devri, iktidara yakın isimlerin zenginleştirilmesine dair çarpıcı bir örnek sunuyor. Bakımevi 2021’de apar topar Rendia isimli bir limited şirkete devredildi. 10 bin TL sermayeli şirket, huzurevindeki demirbaşları sadece ‘1.000’ liraya satın aldı. Şirketin sahibi ise Filiz Akar.

Filiz Akar, geçmişte Türk Kızılayı Göç İdaresi Müdürlüğü İnsan Kaynakları biriminde çalışmış bir isimdir. Aynı zamanda, Aile ve Sosyal Hizmetler Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yasin Akar’ın eşidir.

Ünlü Bakımevi Ultra Lüks ve Göz Alıcı!

Bakımevinin ultra lüks yapısı, mimarisi, bahçesi ve mutfağıyla Avrupa’daki lüks bakımevlerini, hatta 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Bu göz alıcı kurumu denetleyen ise aynı zamanda ceza kesebilecek konumda olan Dr. Yasin Akar.

Yaşlı bakım merkezi hakkında yapılan yorumlarda, bir vatandaşın engelli kardeşi için arayış içindeyken Rendia’yı bulduğunu ve Genel Müdür Dr. Yasin Akar ile eşi Filiz Akar’ın her detayla bizzat ilgilendiğini belirtiyor. Yani Genel Müdür Dr. Yasin Akar, devlet görevinin yanı sıra aktif olarak kurumda işletmecilik yapıyor.

Devletten Teşvik Alıyorlar!

Geçtiğimiz günlerde Niğde’nin Altunhisar ilçesindeki bakımevinde yaşanan insanlık dışı durumlar büyük tepki çekmişti. AKP’li Belediye Başkanı’nın oğlu tarafından işletilen kurum, devletten kişi başı 44 bin TL alıyor ve aylık 4.7 milyon TL gelir elde ediyor.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Yasin Akar, tüm şikayetlere kayıtsız kalırken, eşinin işlettiği yaşlı bakımevi için de benzer devlet teşvikine sahip. Ayrıca, tüm vergilerden muafiyetleri bulunmakta, stopaj ve sigorta primi ödemiyorlar ve çalıştırdıkları personel için destek parası alıyorlar.

Related Posts

Cumhur İttifakı’nda alarm zilleri: Küçük ortaktan ittifakı sarsacak sözler

Geçtiğimiz hafta yeni Anayasa ve terör örgütü PKK’ya dair açıklamalarıyla ittifakına mesaj gönderen BBP lideri bu kez maaş zamlarını eleştirdi.

Merkel Trump’a çattı: ‘Tam bir ilgi delisi’

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump’ın “ilgi delisi” olduğunu ve siyaseti de “girişimci gözüyle” değerlendirdiğini söyledi.

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü

Girit Adası’nda yangın: 5 kişi yaralandı, evler zarar gördü

Türkiye’de devam eden orman yangınlarının yanısıra Yunanistan da orman yangınlarıyla boğuşuyor. Girit Adası’nda yerleşim yerlerine sıçrayan yangında kimi binalar zarara uğrarken 5 kişinin yaralandı.

Uçakta ortaya çıktı! Tam 60 santimetre u

Melbourne’den Brisbane’e gitmek üzere hazırlanan uçakta yük bölümünde yılan bulunması, uçuşun yaklaşık 2 saat gecikmesine neden oldu.

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti