Havalar soğuyunca ktarlara ilgi arttı: Bitki çaylarına yoğun talep var

Saydam Caddesi’nde Kış Mevsiminde Aktarlarda Yoğunluk Oluştu

Adana’nın Seyhan ilçesinde kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Saydam Caddesi’ndeki aktarlarda yoğunluk yaşanıyor.

Soğuk havalardan etkilenip hastalanan ve hastalıktan korunmak isteyen vatandaşlar, kimyasal ilaçlara alternatif olarak özellikle ıhlamur, ada çayı, zencefil, zerdeçal gibi bitkisel çözümleri tercih ediyorlar.

Aktar dükkanı işleten Can Aydın, Adanalıların genellikle kış aylarında atom, ada çayı ve ıhlamuru tercih ettiğini belirterek, “Soğuk algınlığı için vatandaşlar genellikle doğal ürünleri tercih ediyorlar. Zencefil, zerdeçal, çörek otu, tarçın, atom, ada çayı ve ıhlamur gibi ürünlere şu sıralar yoğun ilgi var. Bu ürünleri kullanırken dozaj konusunda dikkatli olmak da çok önemli” dedi. Bitkisel ürünler alan Yusuf Aydın ise “Öksürük ve bronşite iyi geldiği için bitkisel ilaçları tercih ettim” şeklinde konuştu. Akın Karut ise bağışıklık sistemini bitkisel ürünlerle güçlendirdiğini söyledi.

Related Posts

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Fazla şeker bağışıklığı da çökertiyor

Günümüzde çok fazla hazır gıda dolayısıyla çok fazla şeker tüketiyoruz. Bu durumun
sağlığımız için büyük bir risk olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Erk ‘’Kalpten bağırsaklara kadar vücuda tepeden tırnağa zarar veren bu durum bağışıklığı da zayıflatıp, vücudu hastalıklara açık hale getirir” dedi.

Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Çevresel alerjilerden muzdarip olanlar için ilkbahar ve sonbahar gibi ara mevsimler güzel olduğu kadar zordur. Polen gibi alerjenler bu dönemleri çekilmez hale getirebilir. Alerji hastaları, hapşırma, burun akıntısı ve göz kaşıntısı gibi belirtilerden kaçınmak için genellikle evlerine sığınır. Ancak evinizde bu bitkiler bulunuyorsa, alerjiye yakalanmanız an meselesi olabilir.

Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

3.300 katılımcıyla yapılan ankete göre Z kuşağı arasında yeni bir seyahat trendi yükseliyor. Yeni nesil beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada barındıran bütünsel bir tatil konsepti talep ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir