Antalya’da 8.841 Personeli Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye-İş ve Güvenlik İş Sendikası ile 8 bin 841 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı. Başkan Böcek, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve belediyenin mali imkanları doğrultusunda güzel bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek, en düşük işçi maaşını 37 bin 430 TL’ye yükselttiklerini açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan ve Güvenlik İş Sendikası Antalya Bölge Başkanı Recep Mutaf, 1 Ocak 2025-31 Aralık 2026 tarihleri arasını kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmza töreninde konuşan Başkan Böcek, iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi görüşmelerini başarıyla tamamladıklarını belirterek, “8019 Belediye-İş, 822 Güvenlik-İş olmak üzere toplamda 8 bin 841 çalışma arkadaşımızı kapsayan toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Günümüz ülke ekonomik şartları ile Büyükşehir Belediyemizin mali imkanları doğrultusunda en düşük net ücret 37 bin 430 TL olmuştur. Toplu iş sözleşme sürecimizin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni sözleşmemizin tüm çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Türkiye şartlarının üstünde bir sözleşme oldu”

Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan ise toplu iş sözleşmesinin tüm emekçilere hayırlı olmasını dileyerek, “Muhittin Başkanımız bir yıl önce de bir ek protokol ile işçi arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmedi. Belediyemizin şartlarını zorlayarak en güzelini yaptınız” diye konuştu.

Güvenlik İş Sendikası Antalya Bölge Başkanı Recep Mutaf, önceki sözleşmede de Muhittin Böcek’in ek sözleşmeler ile işçileri enflasyona ezdirmediğini vurgulayarak, “Bu dönemde iki yıllık güzel bir sözleşme yaptık. Türkiye şartlarının üstünde bir sözleşme oldu” dedi. – ANTALYA

Related Posts

Bülent Arınç’tan ‘Sırrı Süreyya Önder’e suikast’ sorusuna dikkat çeken yanıt: Görev alanlar dikkatli olsun

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı nedeniyle DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan’a Meclis’te taziye ziyaretinde bulundu. Önder’e suikast girişimi iddiasına ilişkin soruya Arınç, !Bu süreçte görev alan insanların çok dikkatli olmaları ve devletin onları yakın koruma altında tutmaları gerekir” dedi.

Ünlü atıştırmalığın üretimi durduruldu: ”Elinde olan iade etsin”

ABD’de birçok kişinin severek tükettiği bir atıştırmalık karışımı, alerji riski nedeniyle geri çağrıldı. Yetkililer, elinde bu ürünlerden bulunan tüketicilere ürünü iade edebileceklerini duyurdu.

Hindistan ve Pakistan savaşırken, ABD alarma geçti: ‘Bölgeler tahliye ediliyor’

Hindistan ve Pakistan arasında artan askeri gerilim sınır ötesi çatışmalara dönüştü. Hindistan saldırı girişimlerini püskürttüğünü duyururken Pakistan onlarca Hint askerinin öldüğünü açıkladı. ABD ise Lahor’daki konsolosluk personeline sığınma emri verdi, bölgenin tahliye edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evliliğin kolaylaştırılması, teşvik edilmesi, önündeki engellerin kaldırılması lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Evliliğin kolaylaştırılması teşvik edilmesi önündeki engellerin kaldırılması lazım” dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Stenergard ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Varşova’da düzenlenen AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ile görüştü.

2 gün önce Bahçeli’yle görüşen Erdoğan, yeni ‘süreç’ için tarih verdi!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Merkezi’nde bazı bakan ve milletvekilleri ile bir araya gelerek, “Terörsüz Türkiye” sürecine yönelik açıklamalarda bulunduğu ve toplantıda “Bütün engelleri aştık. 2 hafta içinde süreç netleşecek” dediği öne sürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir