Son dakika… Ayşe Barım’a tahliye kararı veren hakim hakkında soruşturma

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından, Gezi soruşturması kapsamında tutuklanan menajer Ayşe Barım hakkında tahliye kararı veren İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi F.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gezi eylemlerine iştirak ettiğine dair yazılı ve görsel medyada çıkan iddialara ilişkin açılan soruşturma kapsamında tutuklanan menajer Ayşe Barım’ın avukatları sulh ceza hakimliğine başvurarak müvekkilinin tutukluluğuna itirazda bulundu.

Söz konusu talebi değerlendiren hakimlik, itirazı reddederek Barım’ın tutukluluğunun devamını kararlaştırdı. Bunun üzerine Barım’ın avukatı, müvekkilinin tutukluluğuna yeniden itiraz ederek İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İtirazı değerlendiren mahkeme hakimi F.K., “şüpheliye yüklenen suçun vasıf ve mahiyeti, lehine olan tanık beyanları, aleyhine olan telefon konuşma kayıtları ve tüm deliller kapsamında suçun değişme ihtimali bulunduğu ve bu durumda ise tutukluluk kararının ölçülü olmayacağı” gerekçesiyle tahliye kararı verdi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Barım’ın tahliyesi gerçekleşmeden karara itirazda bulunurken Başsavcılığın talebini yerinde bulan Ağır Ceza Mahkemesi, Barım hakkında yeniden tutuklama kararı verilmesine hükmetti. HSK Birinci Dairesi, tahliye kararı veren hakim hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

Daire, Kapan hakkında ihbar ve eki evrak kapsamındaki iddialar ile inceleme sırasında çıkabilecek diğer hususlarla ilgili olarak durumun, kurul müfettişi tarafından incelenmesi ve delil elde edildiğinde soruşturmaya geçilmesi hususunda kurul başkanına teklifte bulunulmasına karar verdi.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Hindistan ve Pakistan’ın yüzde kaçı Müslüman?

Hindistan ile Pakistan arasındaki savaş sonrası Hindistan ve Pakistan halkının Müslüman olup olmadığı, dini inançlarının ne olduğu gündeme geldi.

THY bugünkü bazı seferlerini iptal etti

Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan gerilim uçuş güvenliğinde yaşanan olumsuzluk nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bugün yapmayı planladığı Lahor ve İslamabad seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.

Çin Hindistan ve Pakistan’a itidal çağrısı yaptı

Çin, Hindistan’ın 22 Nisan’da gerçekleşen terör saldırısını gerekçe göstererek misilleme olarak Pakistan topraklarına ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir’e düzenlediği hava saldırı sonrası tarafların gerilimi artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini bildirdi.

Bağ evinin bahçesinden çıktı, Jandarma harekete geçti

Tokat’ta bir bağ evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, üzerinde Antik Yunanca ‘ΤΡΥΦΗ’ yazan ve bir kadın figürü bulunan mozaik buldu. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şahıslardan 2’si tutuklandı.

İBB soruşturmasında Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında firari şüpheli konumunda yer alan Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu.