Yunanistan’da Gensoru Önergesi Reddedildi

Gensoru Önergesi Yunanistan Parlamentosunda Reddedildi

Yunanistan’da hükümete verilen gensoru önergesi parlamento oylamasında reddedildi. Gensoru önergesinin tartışıldığı sırada parlamento binası önünde protestocuların düzenlediği olaylarda 61 kişi gözaltına alındı, 7’si tutuklandı.

2023 yılında Yunanistan’da meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrasında Başbakan Kyriakos Miçotakis’e karşı verilen gensoru önergesi, ana muhalefetteki merkez sol PASOK, sol görüşlü SYRIZA, Yeni Sol, Özgürlük Rotası ve 9 bağımsız milletvekili tarafından sunuldu. Önergeye destek veren 136 milletvekiline karşılık, 157 milletvekili önergeye karşı çıktı. Gensoru önergesinin kabul edilmesi için gerekli olan 151 oy sayısına ulaşılamadığı için önerge reddedildi.

Oylama sırasında Miçotakis’in konuşma yaptığı esnada Yeni Sol gençlik grubu üyeleri tarafından salona bildiri atılarak oturum kısa süreliğine aksadı. Bildiride hükümete istifa çağrısı yapıldı.

Protestocular, parlamento binası önünde toplanarak tren kazasında hayatını kaybedenler için adalet talep ettiler. Bu sırada çıkan olaylarda protestocular gaz bombaları ve işaret fişekleri attı, güvenlik güçleri ise müdahalede bulundu. Çıkan çatışmalarda 61 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı.

Ayrıca, Selanik kentinde de şiddet olayları yaşandı ve polis 30 kişiyi gözaltına aldı.

Tempi bölgesinde meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından Altyapı ve Ulaştırma Bakanı istifa etmişti. Kamuoyuna göre ülkenin %70’i hükümetin kazayı örtbas etmeye çalıştığına inanıyor.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Hindistan ve Pakistan’ın yüzde kaçı Müslüman?

Hindistan ile Pakistan arasındaki savaş sonrası Hindistan ve Pakistan halkının Müslüman olup olmadığı, dini inançlarının ne olduğu gündeme geldi.

THY bugünkü bazı seferlerini iptal etti

Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan gerilim uçuş güvenliğinde yaşanan olumsuzluk nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bugün yapmayı planladığı Lahor ve İslamabad seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.

Çin Hindistan ve Pakistan’a itidal çağrısı yaptı

Çin, Hindistan’ın 22 Nisan’da gerçekleşen terör saldırısını gerekçe göstererek misilleme olarak Pakistan topraklarına ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir’e düzenlediği hava saldırı sonrası tarafların gerilimi artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini bildirdi.

Bağ evinin bahçesinden çıktı, Jandarma harekete geçti

Tokat’ta bir bağ evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, üzerinde Antik Yunanca ‘ΤΡΥΦΗ’ yazan ve bir kadın figürü bulunan mozaik buldu. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şahıslardan 2’si tutuklandı.

İBB soruşturmasında Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında firari şüpheli konumunda yer alan Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu.