İngiliz hükümeti, Pakistan ve Hindistan toplumlarını bir araya getirmeleri için dini liderlere çağrı yaptı

İngiltere Bakanı Falconer, Hindistan-Pakistan Gerilimine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Bakan Falconer, İngiltere Parlamentosunda yaptığı açıklamada, Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan çatışmalara değindi.

Falconer, İngiltere’deki çeşitli toplumların, Hindistan-Pakistan gerginliğinin önemini çok iyi bildiklerini vurgulayarak, konunun hassasiyetine dikkat çekti.

İngiltere’deki Hindistan ve Pakistan toplumlarının ülkeye büyük katkı sağladığını belirten Falconer, iki ülke arasındaki gerginliğin birçok kişi için zorlu bir dönem olduğunu ifade etti.

Falconer,

“Tüm toplum liderleri ve dini liderlerden, dini ve etnik farklılıkların ötesinde bir araya gelme zamanı olduğu mesajını yaymalarını bekliyoruz. İngiltere olarak gerilimin düşürülmesi ve diplomasi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”

ifadelerini kullandı.

Hindistan’ın Pakistan’a Saldırısı

Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde 26 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına misilleme olarak 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ve Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenledi.

Hint ordusu, “terör örgütüne ait 9 hedefi vurduğunu” belirtirken, Islamabad yönetimi ise saldırılarda 6 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü açıklarken, Yeni Delhi yönetimi bu iddiayı yalanladı.

Related Posts

İlker Canikligil’den tahliye sonrası ilk mesaj

26 Mart’ta “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla tutuklandıktan sonra 7 Mayıs’ta tahliye edilen İlker Canikligil, “Tüm mesajlara, desteklere çok çok teşekkürler. Bir süre telefondan uzak olmak istiyorum” açıklaması yaptı.

Sivas’ta dehşet: Pompalı tüfekle kız arkadaşını ve kendini vurdu

Sivas’ta bir kişi hem kendisini hem de tartıştığı kız arkadaşını pompalı tüfekle yaraladı.

Özgür Özel canlı yayında cevapladı: Dikkat çeken ‘çelik yelek’ yanıtı

CHP lideri Özgür Özel, canlı yayında kendisine saldırıyla ilgili ‘çelik yelek var mıydı üzerinizde’ sorusunu yanıtladı. Özel, aynı zamanda saldırıya ilişkin “O adam iki saat boyunca orada oturuyor, elini kolunu geriyor. Ben beklenmedik şekilde 18 dakika geç çıktım. İl Başkanımız da giremedi oraya. 18 dakika boyunca beklemiş” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, yeni seçilen Papa 14. Leo’yu tebrik etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, yeni seçilen Papa 14. Leo’yu tebrik etti

Erdoğan’dan ‘endişeliyiz’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan’ın Pakistan’a saldırısıyla ilgili, “Pakistan-Hindistan geriliminin sıcak çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuyoruz. Biz olaylar geri dönülmez noktaya varmadan, diyalog yollarının açılması için her türlü gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Bacadan beyaz duman çıktı: Vatikan yeni papa olarak ABD’li Robert Francis Prevost’u seçti

Katolik Kilisesi’nin yeni papasını seçmek için dün akşam başlayan oylamalarda, Sistine Şapeli’nin bacasından dördüncü tur sonunda beyaz duman yükseldi. Yeni papa ABD’li kardinal Robert Francis Prevost oldu. 14’üncü Leo adını alan Prevost, Latin Amerika ile güçlü bağları ve bölgede yürüttüğü misyonerlik faaliyetleriyle biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir