İran’da kamuya perşembe tatili

İran’da Devlet Daireleri Artık Perşembe Günleri Kapalı Olacak

İran’ın kuzeyindeki Erdebil eyaletinde, enerji tasarrufu çerçevesinde devlet daireleri artık perşembe günleri kapalı olacak. Erdebil eyaletindeki enerji tasarrufu önlemleri kapsamında, devlet daireleri perşembe günleri tatil edildi.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Erdebil Valiliği Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Enerji Tüketim Yönetimi Çalışma Grubu’nun kararı ve Valiliğin onayı doğrultusunda, ülkenin enerji istikrarına katkı sağlamak amacıyla, acil yardım ve hizmet kurumları hariç, tüm eyalet idari kurumları 8 Mayıs itibariyle ikinci bir emre kadar perşembe günleri kapalı olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Erdebil’deki idari kurum yöneticilerinden gerekli planlamayı yaparak hafta içi halkın işlerini halletmeleri istendi. Ülkede hafta tatilinin ilk günü olan perşembe günü, hizmetlerin aksamaması için uzaktan çalışmaya geçilmesi gerektiği belirtildi.

Perşembe günleri bankaların açık olacağı eyalette, adli birimlerin faaliyetleri ise ilgili makamların talimatları doğrultusunda belirlenecek. İran’da perşembe ve cuma günleri hafta sonu tatili uygulanıyor ancak birçok idari kurum perşembe günleri de çalışmalarını sürdürebiliyor.

Ülkenin enerji istikrarına katkı sağlamak amacıyla, Kirman eyaletinde de perşembe günleri tatil edilmişti. İran’da enerji tüketimini yönetmek amacıyla gün ışığından daha fazla yararlanmak için çalışma saatleri 10 Mayıs Cumartesi gününden itibaren 06.00 ila 13.00 arası olarak belirlendi.

Dünyanın en büyük doğal gaz ve petrol rezervlerine sahip İran, ekonomik yaptırımların baskısı, yetersiz altyapı yatırımları ve hızla artan enerji talebi nedeniyle ciddi enerji krizleri yaşıyor. Enerji tasarrufu uygulamaları ülkede yaygınlaşırken, yetkililer sık sık halkı enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmaya çağırıyor.

(AA)

Related Posts

Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu

Her yıl yayımlanan ‘Mutlu Şehir Endeksi’ raporunun 2025 yılı sonuçları açıklandı. İşte dünyanın en mutlu 14 şehri…

Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı.

İstanbul’da barajların doluluk oranı belli oldu: O sınıra yaklaştı

İSKİ’nin resmi verilerine göre, 8 Mayıs Perşembe günü İstanbul’a su sağlayan barajların toplam doluluk oranı yüzde 80,26 olarak ölçüldü.

Sivas’ta yıldırım düşen doğal gaz hattı alev alev yandı

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Ordu-Giresun doğal gaz arzını sağlayan hatta yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. 2 metrekarelik alanı etkileyen yangına müdahale ediliyor.

İki ilde masaj salonlarına fuhuş operasyonu

İki ilde düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 8 şahıstan 1’i tutuklandı.

Bahar Aksu cinayetinde 4 tutuklama

İstanbul Şişli’de eski eşi tarafından öldürülen Bahar Aksu’nun cinayetine ilişkin olarak 4 kişi tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir