Google yetkililerinden Meclis’te kritik sunum

Google yetkilileri TBMM’de sunum yapacak

Google yetkilileri, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önemli bir sunum yapacaklar. Toplantıya, Google’ın uluslararası temsilcileri de katılacak. Bu temsilciler arasında Google İspanya Kıdemli Kamu Politikası Müdürü Helena Martins, Google İsviçre Arama İlişkileri Lideri Johannes Matthias Müller, ve Google Fransa, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Haber Ortaklıkları Direktörü Faten Dubarry gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, Google Türkiye’den Tolga Sobacı, Duygu Yücesoy ve Başak Yeşil de toplantıya katılacaklar.

TBMM Komisyon Başkanı Yayman, daha önce dijital telif konusunda Google temsilcileriyle olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, bugünkü toplantıda da benzer bir yapıcı atmosfer beklediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz Ocak ayında, sekiz bağımsız medya kuruluşu Google’ın aniden haber trafiğini kesmesini protesto etmişti. Bu protesto, dijital telif yasası çalışmalarını hızlandırdı ve Haziran ayında Meclis’e sunulması planlanan yasa teklifiyle, dijital platformların içerik üreticilerine ödeme yapması hedefleniyor.

Bugünkü TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısı, Türkiye’nin dijital telif düzenlemeleri ve dijital platformların şeffaflığı konularında atacağı adımlar açısından oldukça önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

Brezilya’da yolcu otobüsü kamyonla çarpıştı: Kazada 11 kişi öldü, 45 kişi yaralandı

Brezilya’da yolcu otobüsü kamyonla çarpıştı: Kazada 11 kişi öldü, 45 kişi yaralandı

TEM Otoyolu’nda Zincirleme Kaza: 5 Yaralı

Kocaeli’de 7 aracın karıştığı kazada 5 kişi yaralandı, trafik yoğunluğu oluştu.

SDG’ye verilen entegrasyon süresi eylülde doluyor

SDG’ye verilen entegrasyon süresi eylülde doluyor

Samandağ’da Bıçaklı Saldırı ve Linç Girişimi

Samandağ sahilinde taşkınlık çıkaran 4 kişi bıçakla saldırdı, linç edilmek istendi ve gözaltına alındı.

Çin’den Afet Yardımına 430 Milyon Yuan

Çin, sel ve jeolojik afet bölgelerine 430 milyon yuan yardım tahsis etti.

Çörek Otu Hasadına Başlandı

Çorum Alaca’da Yusuf 1941 çeşidi çörek otunun ilk hasadı yapıldı. Çiftçilere bilgi verildi.