Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merz, telefonda görüştü; Erdoğan’dan İsrail-İran çatışmasında “diplomasi” vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, bugün Britanya, Fransa ve Almanya’dan mevkidaşlarıyla müzakere için İsviçre’nin başkenti Cenevre’de bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan-Merz görüşmesinde İsrail ile İran arasındaki çatışma, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan’dan Diplomasi Mesajı

Erdoğan, İran ile nükleer anlaşmazlıkların çözüm yolunun müzakere masasından geçtiğini vurgulayarak, İsrail’in İran’a saldırısı ile başlayan çatışmalı sürecin bölge güvenliğine yönelik tehdidi en üst seviyeye taşıdığını belirtti. Bu şiddet sarmalının sonuçlarının bölge ve Avrupa için göç ve nükleer sızıntı ihtimali açısından zararlı olabileceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin çatışmanın sona erdirilmesi ve sükunetin sağlanması için gayret gösterdiğini ve bu çabaların devam edeceğini dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre’de

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, bugün E3 ülkeleri olarak adlandırılan Britanya, Fransa ve Almanya’nın Dışişleri Bakanları ile İsviçre’nin Cenevre kentinde bir görüşme yapacak.

Britanya Dışişleri Bakanı David Lammy, görüşmelerden önce Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Başkan Donald Trump‘ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile görüştü.

Related Posts

Rusya’ya karşı Batı cephesinde birlik sinyali

Trump yönetiminin göreve başlamasının ardından Rusya karşıtı cephede ayrı düşen ABD ve AB tekrar aynı noktaya dönme sinyalleri veriyor. Rusya’nın “oyalama taktiğinden bıktığı” belirtilen Trump’ın Moskova’ya karşı sert yaptırımlara yeşil ışık yakması gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

CHP İstanbul’dan Özgür Özel için çağrı: ‘Yol arkadaşlarımızı Genel Başkanımızı karşılamaya davet ediyoruz’

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Brüksel ve Berlin temaslarının ardından Türkiye’ye dönecek olan Genel Başkan Özgür Özel’i havalimanı karşılamak üzere parti örgütlerine ve tüm seçilmiş kadrolara çağrı yaptı.

Halk erken seçim için sokağa indi! Cumhurbaşkanı ‘dış güçler’ dedi

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, erken seçim talebiyle düzenlenen öğrenci öncülüğündeki protestolarda polis, göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti ve onlarca protestocuyu gözaltına aldı. On binlerce kişinin katıldığı miting, Cumhurbaşkanı …

Ümit Özdağ: Hem TBMM’de hem de Türkiye’yi yöneten kadrolar içerisinde olacağız

Ümit Özdağ: Hem TBMM’de hem de Türkiye’yi yöneten kadrolar içerisinde olacağız

Batman’da acı olay: Kayıp olarak aranan çocuk ölü bulundu

Batman’da kayıp olarak aranan 13 yaşındaki çocuk Batman Çayı’nda boğulmuş halde bulundu.