Türk gıda devi iflasın pençesinde. 250 şubesi bulunuyor

Ekrem Coşkun Döner, Ekonomik Zorluklardan Dolayı Konkordato Kararı Aldı!

Türkiye genelinde 250 şubesiyle döner sektörünün önde gelen markalarından biri olan Ekrem Coşkun Döner, artan maliyetler ve sektörel dalgalanmalar nedeniyle ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldı ve konkordato başvurusunda bulundu. Şirket, borçlarını yeniden yapılandırmayı ve iflastan kurtulmayı hedefliyor.

Konkordato, borçlu şirketlerin alacaklılarla anlaşarak borçlarını ödeme planına bağladığı yasal bir süreçtir. Mahkeme, Ekrem Coşkun Gıda’ya geçici bir mühlet kararı vererek şirketin borçlarını yeniden yapılandırması için süre tanıdı.

Mahkeme kararıyla, şirketin taşınır ve taşınmaz mallarının devri yasaklanmış olup rehin, kefil olma veya bağış gibi işlemler de yapılamayacak. Benzer şekilde, şirkete yönelik icra ve haciz işlemleri de askıya alındı.

7 GÜN TANINDI

Mahkeme, alacaklıların konkordato talebine itiraz etmek için 7 günlük süre tanıdı. İtirazların güçlü olabilmesi için somut belgelerle desteklenmesi gerekmektedir. Bu süreç, şirket ile alacaklılar arasında anlaşmazlıkları çözmek için önemli bir fırsat sunmaktadır.

2013 yılında Konya’da kurulan Ekrem Coşkun Döner, “herkesin uygun fiyata kaliteli döner yiyebilmesi” vizyonuyla faaliyete geçti. Şirket, 35 yıllık sigorta sektörü deneyimine sahip olan Coşkun tarafından kurulmuş olup 2018 yılında franchise sistemini benimseyerek Türkiye genelinde 250 şubeye ulaşmıştır.

Ekrem Coşkun Döner gibi büyük zincirler, gıda sektöründeki artan maliyetler, yükselen enerji fiyatları ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle zor günler geçirmektedir. Şirket, uygun fiyat politikasını korumaya çalışsa da, yüksek işletme maliyetleri ve enflasyon baskısı konkordato kararını kaçınılmaz hale getirmiştir.

Related Posts

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

Yoksa Çin’in BYD’si sıkıntıda mı?

Yıllardır Çin’in en büyük otomobil üreticisinin büyümesi neredeyse durdurulamazdı. BYD, 2024’te 4,27 milyondan fazla araç satarak, önemli yıllık büyümeyle dünyanın altıncı büyük otomobil üreticisi oldu. Ancak 2025’e kadar 5,5 milyon araçlık iddialı …

Tükiye’nin toplam petrol ithalatı yüzde 2,2 arttı

Nisan ayında Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı geçen yıla göre yüzde 2,2 artarak 4 milyon 291 bin 488 tona yükseldi.

Tapu sahiplerine Kentsel dönüşüm uyarısı: Haklarınızı korumak için 7 kritik nokta

Yaşanan depremler sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri, tapu sahiplerinin dikkat etmesi gereken birçok önemli noktayı beraberinde getiriyor. Kentsel dönüşüm süreci, sadece ev sahipleri için değil, aynı zamanda müteahhitler için de karmaşık bir dönemi işaret ediyor. Bu noktada, hak sahiplerinin yasal haklarını güvence altına alabilmesi için sözleşme sürecinde dikkat edilmesi gereken 7 kritik nokta büyük bir önem taşıyor.

Ne altın ne gümüş: O metal 11 yılın zirvesinde!

Platin fiyatları Çinli mücevher alıcılarının tercihiyle yükselişte. Altın fiyatları ise jeopolitik gelişmeler ve Fed’in politikalarını takip ediyor. Piyasalar, paladyum ve platin arasındaki dengeyi yakından izliyor.

WSJ: Trump, ABD Merkez Bankası Başkanlığı için yeni isimler düşünüyor

WSJ: Trump, ABD Merkez Bankası Başkanlığı için yeni isimler düşünüyor