Gündüz vakti tarihi soygun: 33 ton altını göstere göstere kaçırdılar

Meksika’nın Madencilik Sektörü, Organize Suç Örgütlerinin Hedefinde

Meksika’nın madencilik sektörü, Grupo Minero Bacis adlı Meksikalı madencilik şirketine ait 33 tonluk altın ve gümüş konsantresinin silahlı kişilerce çalınmasıyla bir kez daha organize suçun hedefi oldu. Olay, Durango eyaletinden Manzanillo Limanı’na giden yolda, Jalisco eyaletine bağlı Guadalajara yakınlarında meydana geldi.

El Pais’in haberine göre, soygunun pazartesi günü gündüz saatlerinde, yani kamuya açık ve yoğun bir güzergahta gerçekleşmesi dikkat çekti. Henüz detayları net olmamakla birlikte, şirket yetkilileri olayı doğruladı ve “Madencilik sektörü ve ülke ekonomisi için büyük zarar” açıklamasında bulundu.

Şoför ve Güvenlik Görevlileri Alıkonuldu

Şirketin verdiği bilgilere göre, değerli yükü taşıyan TIR, camları karartılmış beyaz renkli iki araç tarafından yolda durduruldu. Silahlı saldırganlar, TIR şoförünü ve yanındaki güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirerek yaklaşık bir buçuk saat boyunca alıkoymuş. Neyse ki, olay sırasında kimse fiziksel olarak zarar görmedi.

TIR, boş halde bulunurken, arkasındaki dorsede bulunan altın ve gümüş konsantresi hala kayıp. Şirket, çalışanların güvenliğini sağlamak amacıyla tüm faaliyetlerini geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

Benzerine “Yüzyılın Soygunu” Denmişti

Bu olay, Ekim 2024’te Zacatecas eyaletinde yaşanan benzer bir soygunu akıllara getirdi. O dönemde, silahlı bir çete, Newmont Corporation’a ait Penasquito Madeni’nden altı dorse dolusu altın, gümüş, çinko ve kurşun konsantresi çalmıştı. Ulusal basın, bu olayı “Yüzyılın soygunu” olarak adlandırmıştı.

Related Posts

TBMM Başkanı Kurtulmuş MİT Başkanı Kalın’ı kabul edecek

TBMM Başkanı Kurtulmuş MİT Başkanı Kalın’ı kabul edecek

‘Trump ve Netanyahu, Gazzelileri sürgün etmeyi görüştü’ iddiası

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki görüşmede ateşkes müzakerelerinin yanı sıra Gazze’deki Filistinlilerin “gönüllü göç” adı altında başka ülkelere sürgün edilmesinin ele alındığını öne sürdü.

‘Bırakın Ekrem İmamoğlu kaçsın, siz de kurtulun’

Zafer Partisi lideri Özdağ, Özel’i CHP’nin Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Özel, “Zaten siz başarılı
belediye başkanlarının başarılı işlerinden rahatsızsınız. Bırakın kaçsınlar, siz de kurtulursunuz” dedi.

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ne yaparsanız yapın CHP iktidar, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ne yaparsanız yapın CHP iktidar, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak

Kimse beklemiyordu, Teksas 2 saatte sular altında kaldı: 25 kız çocuğu sele kapıldı

Teksas’ta aniden bastıran sağanak, iki saat içinde kenti yok etti. En az 24 kişi hayatını kaybetti, kız çocuklarının kaldığı bir yaz kampında 25 kişi kayboldu. Yetkililer bölgede “sınırsız kaynakla” arama kurtarma başlattı.

Çubuklu – İstinye arabalı vapur hattı kaldırıyor

İBB’ye bağlı Şehir Hatları, İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattının 31 Temmuz itibarıyla hizmet vermeyeceğini açıkladı.