Kartalkaya davasında Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Grand Kartal Otel Yangınıyla İlgili 3 Bürokrata Soruşturma İzni Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangınına ilişkin yürütülen adli süreç kapsamında, dönemin Kontrolörler Kurulu Başkanvekili Levent Kırcan ile otelin son denetimini gerçekleştiren kontrolörler Barış Başayvaz ve Abdülkadir Eren için soruşturma izni verdi. Karar, kamuoyunda geniş yankı uyandıran faciaya ilişkin sorumluluğun tüm yönleriyle araştırılması açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

ÖN İNCELEMEDE “BAKANLIK SORUMLU DEĞİL” TESPİTİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre yangın sonrası iki ayrı ön inceleme gerçekleştirildi. Her iki incelemede de yangın güvenliği denetiminin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görev ve sorumluluğu kapsamında olmadığı, personelin doğrudan kusur veya ihmali bulunmadığı tespit edildi.

“KARARIN GEREKÇESİ YARGISAL SÜRECİN SAĞLIKLI YÜRÜTÜLMESİNİ SAĞLAMAK”

Bakanlık kaynakları, kararın gerekçesinin yargısal süreçlerin sağlıklı yürütülmesini sağlamak olduğunu vurguladı. Edinilen bilgiye göre, Bakanlık bünyesinde herhangi bir ihmal tespit edilmemesine rağmen, adli makamların süreci detaylı değerlendirmesi amacıyla ilgili 3 bürokrat hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildi.

Related Posts

Şezlong kavgasında kan aktı: Baltayla öldürdü, kaçarken yangın çıkardı

Çeşme’de iki site görevlisi şezlong yeri nedeniyle tartıştı. Kavgaya dönen tartışmada Soner Boztepe, başına aldığı balta darbesiyle hayatını kaybetti.

Bingöl’de İstihdam Toplantısı Yapıldı

Vali Usta başkanlığında istihdam ve mesleki eğitim konuları ele alındı, projeler değerlendirildi.

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde Sıfır Atık Bilincine Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, Ümraniye’deki Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte atölyelere katılarak çevre bilincinin önemini vurguladı. DOA makinesine geri dönüştürülebilir atık atan Erdoğan, ‘Sıfır Atık bir kampanya değil, bilinçli bir yaşam tarzı’ diyerek mesajını iletti.

Selçuklu Belediyesi, Cuma Buluşmaları ile Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Cuma Buluşmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelerek belediyecilik hizmetleri hakkında geri bildirim alıyor. Başkan, insan odaklı hizmet anlayışıyla Selçuklu’nun değerine değer kattıklarını ifade etti.

Trabzonspor Yaz Kampı Tamamlandı

Trabzonspor Futbol Okulları Yaz Kampı’na 39 takım katıldı, ödüller efsane oyuncu Necati Özçağlayan’dan alındı.

Alaşehir’de Kenevir Operasyonu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 2.903 kök kenevir ve 8.820 gram esrar ele geçirildi, 2 kişi serbest.