Adli tatil, her yıl 20 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta sona eriyor. Bu süre zarfında adliyelerde görev yapacak olan nöbetçi mahkemeler, tutuklu olan ve acil nitelik taşıyan davalara hızlı bir şekilde bakacaklar. Diğer davalara ise yeni adli yıl açılana kadar ara verilecek. Yüksek yargı organları Danıştay ile Yargıtay’da nöbetçi heyetler görev yapacaklar. Yeni adli yıl ise 1 Eylül Pazartesi günü Yargıtay’da düzenlenecek olan bir tören ile başlayacak.
Related Posts

MHP’li belediye ‘Şehitler Caddesi’nin adını değiştirdi
MHP’li Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, ilçe merkezinde bulunan Şehitler Caddesinin ismini 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirdi. İlçede yaşayan yurttaşlar, “Şehitler arasında ayrımcılık yapılıyor” diyerek duruma tepki gösterdi. Şehit babası Mustafa Kocatürk ise, “İlçemizde ne 15 Temmuz gazisi ne de şehidi var. Ama 25 terör şehidimiz var. Caddenin ismini sadece 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirmek, şehitlerimizin hatırasına saygısızlıktır” dedi.

Oxford zirvesine Abdullah Gül’ün eşi damga vurdu: Herkes çantasını konuştu!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford Üniversitesi’nde Kral III. Charles’ın da katıldığı bir etkinlikteydi. Ancak etkinliğe damgasını vuran, eşi Hayrünnisa Gül’ün lüks çantası oldu.

Ekvador’da bara silahlı saldırı: Dokuz kişi öldü
Ekvador’un güneybatısında bir havuz barına düzenlenen silahlı saldırıda dokuz kişi yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı.

Devletin anaokulu bile 12 bin TL oldu
Devlet anaokulları kayıt aşamasında beslenme, kırtasiye, temizlik hizmetleri için para talep ediyor. Fiyatlar okula göre değişiyor. 4 yaşındaki kızını anaokuluna yazdırmak isteyen G.Ş isimli baba, talep edilen 12 bin TL’yi ödeyemeyeceğini belirtti.

Karaçam Ailesi’nde Nişan Heyecanı
Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Yalçın Karaçam’ın kızı Yuşa, düzenlenen törenle nişanlandı.

Eski Eş Bıçakladı: Demet Akarsu Hayatını Kaybetti
İzmir’de Demet Akarsu, eski eşi Halil Tezkorkmaz tarafından bıçaklanarak öldürüldü.