Adalet Bakanı Tunç’tan Narin Güran cinayeti açıklaması: Gerekçeli karar ortaya çıkınca, tartışmalar son bulacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Narin Güran Cinayeti Detaylarıyla Aydınlatılacak

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşanan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Gerekçeli karar ortaya çıktıktan sonra, kamuoyunda bazı tartışmaların son bulacağını umuyoruz. Gerekçeli kararda, hangi delillerin hangi suçlamaları desteklediği daha net bir şekilde görülecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra cesedi 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Bu olayla ilgili olarak annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcası Salim Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cinayetin zanlısı olarak Nevzat Bahtiyar öne çıktı ve mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Adalet Bakanı: Deliller Katilleri Ortaya Çıkardı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sabah Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamalarda, cinayetle ilgili yapılan soruşturmanın detaylarını paylaştı. Tunç, “Soruşturma sürecinde tüm deliller toplandı, DNA testleri, kamera kayıtları ve HTS verileri gibi her türlü delil kullanıldı. Mahkeme de bu delilleri titizlikle inceledi ve sonuca vardı. Ortaya çıkan deliller, sanıkların suçlarını açıkça ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı, mahkemenin verdiği kararın milletin vicdanını tatmin ettiğini belirterek, “Ancak gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz. Mahkeme başkanı ve üyeleri delilleri inceleyerek kararlarını verdiler. Gerekçeli kararın açıklanmasıyla, tartışmaların son bulacağını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

Delil Karartma Soruşturması Sürüyor

Bakan Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın delil karartma konusunda yürüttüğü ayrı soruşturmada 8 kişinin tutuklandığını belirtti. “Delillerin karartılmasıyla ilgili ciddi tespitler yapıldı. Bu soruşturma da titizlikle devam ediyor ve gerekli adımlar atılacaktır” ifadelerini kullandı.


Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!

Related Posts

Cumhur İttifakı’nda alarm zilleri: Küçük ortaktan ittifakı sarsacak sözler

Geçtiğimiz hafta yeni Anayasa ve terör örgütü PKK’ya dair açıklamalarıyla ittifakına mesaj gönderen BBP lideri bu kez maaş zamlarını eleştirdi.

Merkel Trump’a çattı: ‘Tam bir ilgi delisi’

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump’ın “ilgi delisi” olduğunu ve siyaseti de “girişimci gözüyle” değerlendirdiğini söyledi.

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü

Girit Adası’nda yangın: 5 kişi yaralandı, evler zarar gördü

Türkiye’de devam eden orman yangınlarının yanısıra Yunanistan da orman yangınlarıyla boğuşuyor. Girit Adası’nda yerleşim yerlerine sıçrayan yangında kimi binalar zarara uğrarken 5 kişinin yaralandı.

Uçakta ortaya çıktı! Tam 60 santimetre u

Melbourne’den Brisbane’e gitmek üzere hazırlanan uçakta yük bölümünde yılan bulunması, uçuşun yaklaşık 2 saat gecikmesine neden oldu.

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti