Almanya’da Hataylı Depremzede Aileye Sınır Dışı Baskını!
Almanya’nın Hamburg kenti yakınlarındaki Pinneberg kasabasında yaşayan Hataylı Arol ailesi, bir buçuk yıl önce özel izinle “depremzede” olarak Almanya’ya geliş yaptı. Ancak sabah saatlerinde evlerine düzenlenen baskınla ülkeden sınır dışı edilmek istendi. Havaalanına götürülen 5 kişilik aile, avukatlarının müdahalesiyle uçaktan indirildi. Mahkeme tarafından 19 Mart’a kadar ülkeyi terk etmeleri istendi.
Üç çocuk babası 48 yaşındaki Aykut Arol, Türkiye’deki 6 Şubat depreminin ardından 3-4 ay farklı illerde hayırseverlerin yardımıyla kaldıklarını belirtti. Daha sonra Almanya’ya gelmek için kolay vize fırsatından yararlandıklarını ifade eden Arol, çalışma izni almaya çalıştıklarını ancak sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.
Ailesiyle birlikte zorlukları aşmaya çalışırken polis baskınıyla karşılaştıklarını anlatan Arol, havalimanında yaşadıkları sürecin zorluğundan bahsetti. Avukatları sayesinde durumlarını mahkemeye taşıdıklarını ve mahkemenin kendilerine süre verdiğini aktardı.
Gülsüm Arol, Almanya’da yaşamın zorluklarına dikkat çekerek maddi destek talebinde bulundu. Aile üyelerinden 13 yaşındaki Berk Arol ise Almanya’da uyum sorunu yaşadığını ve tercihinin Hatay’da okumak olduğunu belirtti.
Almanya’da yaşanan bu sınır dışı olayı, Hataylı bir ailenin dramını yeniden gündeme getirirken, Arol ailesi için destek çağrıları yükselmeye devam ediyor.
More Stories
Osmaniye’de barınakta köpek ölümleri: 4 kişinin görev yeri değiştirildi
Hamas, Shiri Bibas’ın Cenazesini Teslim Etti
Ankara’da deprem oldu