Bakan Yerlikaya trafik denetim verilerini duyurdu; bir haftada milyonlarca araç denetlendi!

Trafik Denetimlerinde Yapılan İşlemler Açıklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16-23 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin verileri paylaştı. Bakan Yerlikaya, bu tarihler arasında 2 milyon 200 bin 922 aracın denetlendiğini ve hız ihlali nedeniyle toplam 296 bin 866 araca/sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

Ayrıca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen hız ihlali denetimleri hakkında detaylı bilgi verdi. Söz konusu dönemde 2 milyon 200 bin 922 aracın denetlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, hız ihlali sebebiyle toplam 296 bin 866 araca işlem yapıldığını bildirdi. Bunun yanı sıra, çakar kullanımıyla ilgili 79 sürücüye, EDS sisteminden de 289 bin 334 araca işlem yapıldığını belirtti.

Yerlikaya, hız ihlali dışında periyodik muayenesi yapılmamış, emniyet kemeri kullanmayan, sürücü belgesiz araç kullanan ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan toplam 551 bin 855 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı yapmış olduğu paylaşımda, trafik denetimlerinin bireylerin ve toplumun güvenliği için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, kurallara uymayan sürücülerin sevdiklerine kavuşmalarını sağlamak için denetimlerin devam edeceğini belirtti.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri…

Related Posts

İstanbullular dikkat! İSKİ açıkladı: Üç ilçede 12 saatlik su kesintisi

İSKİ, 18 Haziran Çarşamba günü Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece’de yapılacak bakım-onarım çalışmaları nedeniyle su kesintisi yaşanacağını duyurdu. Kesintinin yaklaşık 12 saat süreceği belirtildi.

11 adrese FETÖ baskını: 11 kişi gözaltında

İstanbul ve Kocaeli’de, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün güncel talebe yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, sabah 06.00’da 11 adrese baskın yapıldı ve 11 şüpheli gözaltına alındı.

Cemil Tugay: 2025 Eylül ayında ek zam yapılmasın, işten çıkarma sürecini durduralım

Cemil Tugay: 2025 Eylül ayında ek zam yapılmasın, işten çıkarma sürecini durduralım

Selçuk Özdağ’dan ‘İsrail vatandaşlarına uygulanan vize muafiyeti derhal kaldırılmalı’ çağrısı

Yeni Yol Grubu Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, “İran ile İsrail arasında yaşanan çatışmanın ardından, can havliyle kaçan sözde ‘sivil’ İsrail vatandaşlarının ülkemize giriş yaptığı haberleri kamuoyunda ciddi bir öfke yaratmıştır. Güvenlik birimleri acilen harekete geçmeli, İsrail vatandaşlarına uygulanan vize muafiyeti derhal kaldırılmalı, ülkemiz bu sinsi sızmalara kapatılmalıdır. Türkiye, katil bir rejimin kaçış noktası olamaz” ifadelerini kullandı.

İzmir’de Havalandırma borusunda ruhsatsız tabancalar yakalandı

İzmir’in Bornova ilçesinde yapılan denetimlerde, bir iş yerinde yapılan aramalarda, havalandırma borusuna gizlenmiş 2 ruhsatsız tabanca ve 16 mermi ele geçirildi. Polis, iş yerinde çalışan 3 kişiyi gözaltına aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi görüştü: Netanyahu’nun hukuk tanımazlığı güvenlik sorunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör devleti İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sonrası Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü. Erdoğan, Netanyahu hükümetinin hukuk tanımazlığının küresel boyutta istikrar ve güvenlik sorunu olduğunu ifade etti. Saldırıların Gazze’deki soykırımı gölgelemesine asla izin verilmemesi gerektiğini söyledi.