Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,63 yükselişle 11.041,31 puandan başladı.

Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,15 değer kazanarak 10.972,63 puandan tamamladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 68,69 puan ve yüzde 0,63 artışla 11.041,31 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,83, holding endeksi yüzde 0,79 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,96 ile iletişim, en fazla kaybettiren ise yüzde 0,56 ile madencilik oldu.

Küresel piyasalar jeopolitik risklere ilişkin endişelerin azalmasıyla haftaya pozitif seyirle başlarken, yarın ABD’de açıklanacak enflasyon verisi piyasaların odak noktasında olacak.

Related Posts

BAYKAR, Samsun’da Havacılık ve Savunma Sanayi için Önemli Yatırım Yapıyor

BAYKAR, İstanbul’daki üretim üssüne ek olarak Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 400 dönümlük özel endüstri üretim bölgesi kuruyor. Bu yatırım ile Samsun, havacılık ve savunma sanayi açısından önemli bir merkez haline gelecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, BAYKAR’ın bu adımının ülkemizin savunma sanayisindeki gururlarından biri olduğunu belirtti. BAYKAR, yüksek teknoloji üretecek ve nitelikli istihdam sağlayacak.

Biberler Hayvanlara Yedirildi İddiası Asılsız Çıktı

Yenişehir’deki biberlerin hayvanlara yedirildiği iddiası yalanlandı, gerçekler ortaya çıktı.

Almanya’da Sanayi Üretimi Düşüşte

Almanya sanayi üretimi, Haziran’da beş yılın en düşük seviyesine geriledi, zayıf talep etkili oldu.

Yalova’da İhracat %22,94 Arttı

Yalova’da 2024’ün ilk 7 ayında ihracat 364,9 milyon dolara ulaştı, artış %22,94 oldu.

E-Ticarette Dijitalleşme Zorunlu

Uzmanlar, dijitalleşmeyen işletmeleri yüksek cezalar ve sürdürülebilirlik riski bekliyor.

Osmaniye Ormanları Yeniden Yeşeriyor

Yangından etkilenen Osmaniye’de 2,5 milyon fidan dikildi, boyları 70 cm’yi aştı.