Çalışma hayatında yeni dönem: Sıkı takip ve cezalar yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2025 Yılında İşyeri Denetimlerini Artırıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2025 yılı itibarıyla işyerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırmak için hazırlıklara başladı. Bakanlık, iş dünyasında kayıt dışılığı ve mevzuata aykırı uygulamaları önlemek amacıyla geniş kapsamlı bir denetim sürecine girecek.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş’ın paylaştığı bilgilere göre, müfettişler yıl boyunca işyerlerini detaylı bir şekilde inceleyecek. Denetimler, ücret bildirimlerindeki hatalar, çalışma saatlerine uyumsuzluk, iş sözleşmelerindeki eksiklikler ve özlük dosyalarındaki düzensizlikler gibi konuları kapsayacak.

Tespit edilen ihlaller durumunda işverenlere idari para cezaları kesilecek ve geçmişe dönük asgari ücret teşvikleri iptal edilebilecek. Ayrıca, denetimler iş sağlığı, güvenliği kuralları ve araç kullanımı gibi konuları da içerecek.

İsa Karakaş: “2025’te Ciddi Yaptırımlar Gündemde”

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 2025 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK denetimlerinin artacağını belirtti. İşletmelerin belirlenen kurallara uymaması durumunda ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceklerini vurgulayan Karakaş, işverenlerin dikkat etmesi gereken konuları şu şekilde sıraladı:

  • Meslek kodu uyumsuzlukları ve ücret bildirim eksiklikleri,
  • Fazla mesai ve çalışma süresi aşımları,
  • İş sözleşmeleri, özlük dosyaları ve SGK bildirimindeki eksiklikler,
  • Şirket araçlarının izinsiz kullanımı,
  • İnsan kaynakları ve muhasebe arasındaki koordinasyon eksiklikleri.

2024 yılında 100 binden fazla denetim gerçekleştiren SGK, 2025’te bu sayıyı daha da artıracak. Risk odaklı ve ani denetimlerle birlikte, yabancı uyruklulara yönelik kontroller sıkılaştırılacak.

İdari para cezaları, teşvik iptalleri ve hatta iş durdurulması gibi ciddi yaptırımların uygulanabileceğini hatırlatan Karakaş, işyeri ve sistemlerin düzenli olarak denetlenmesinin önemini vurgulayarak, mevzuata uygunlukla cezalardan korunmanın mümkün olduğunu belirtti.

Related Posts

Konut kredisinde tablolar güncellendi! Ev sahibi olmak isteyenler dikkat

Günümüz şartlarında ev sahibi olmak mevcut ekonomik koşullar ve hayat pahalılığının artması sebebiyle günden güne daha da zorlaşıyor. Birikim yapmakta zorlanan vatandaşlar genellikle banka kredilerine yöneliyor. Son dönemlerde özellikle ev …

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

Yoksa Çin’in BYD’si sıkıntıda mı?

Yıllardır Çin’in en büyük otomobil üreticisinin büyümesi neredeyse durdurulamazdı. BYD, 2024’te 4,27 milyondan fazla araç satarak, önemli yıllık büyümeyle dünyanın altıncı büyük otomobil üreticisi oldu. Ancak 2025’e kadar 5,5 milyon araçlık iddialı …

Tükiye’nin toplam petrol ithalatı yüzde 2,2 arttı

Nisan ayında Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı geçen yıla göre yüzde 2,2 artarak 4 milyon 291 bin 488 tona yükseldi.

Tapu sahiplerine Kentsel dönüşüm uyarısı: Haklarınızı korumak için 7 kritik nokta

Yaşanan depremler sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri, tapu sahiplerinin dikkat etmesi gereken birçok önemli noktayı beraberinde getiriyor. Kentsel dönüşüm süreci, sadece ev sahipleri için değil, aynı zamanda müteahhitler için de karmaşık bir dönemi işaret ediyor. Bu noktada, hak sahiplerinin yasal haklarını güvence altına alabilmesi için sözleşme sürecinde dikkat edilmesi gereken 7 kritik nokta büyük bir önem taşıyor.

Ne altın ne gümüş: O metal 11 yılın zirvesinde!

Platin fiyatları Çinli mücevher alıcılarının tercihiyle yükselişte. Altın fiyatları ise jeopolitik gelişmeler ve Fed’in politikalarını takip ediyor. Piyasalar, paladyum ve platin arasındaki dengeyi yakından izliyor.