CHP’den AYM’ye kararına tepki: Bu karar yalnızca hayvanlara değil, bu ülkenin vicdanına yönelmiş bir saldırıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem: “Anayasa Mahkemesi’nin Kararı İnsani Değil!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemesinin iptal edilmesine ilişkin başvurusunu reddetmesine tepki gösterdi. Adem, bu kararın insani olmayan bir yönetim anlayışının en acı noktası olduğunu belirtti.

CHP Tarım ve Orman Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:

  • Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı, sokak hayvanlarını savunmasız bir tehlike olarak görmesine yol açmıştır.
  • Türkiye, hayvanların yaşam haklarını tanımayan ülkeler arasına resmen katılmıştır.
  • Sokak hayvanları günlük olarak açlık, susuzluk, hastalık ve şiddetle karşı karşıya kalıyorlar.

Erhan Adem ayrıca, iktidarın hayvanların yaşam haklarını ihmal ettiğini ve sokak hayvanlarına karşı katliam yasası çıkarmaya hazırlandığını belirtti. Bu durumun sadece hayvanlara değil, ülkenin vicdanına yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı.

Adem, “Cumhuriyet Halk Partisi, bu utanç verici düzene karşı çıkacak. Sokaklarda yaşam ve şehirlerde adalet istiyoruz. Hayvanların değil, sistemin denetlenmesini talep ediyoruz. Bu vahşete dur demek hepimizin görevidir.” dedi.

Erhan Adem, tüm vatandaşları, bu karara itiraz etmeye ve hayvanların yaşam haklarını savunmaya çağırdı. Unutulmaması gereken bir şey olduğunu belirterek, “Ya birlikte bu katliamı durduracağız, ya da sessiz kalıp gelecek nesillere bir şeyler anlatamayacağız: Biz suskun kaldık, onlar ise öldü.” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Related Posts

Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı.

İstanbul’da barajların doluluk oranı belli oldu: O sınıra yaklaştı

İSKİ’nin resmi verilerine göre, 8 Mayıs Perşembe günü İstanbul’a su sağlayan barajların toplam doluluk oranı yüzde 80,26 olarak ölçüldü.

Sivas’ta yıldırım düşen doğal gaz hattı alev alev yandı

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Ordu-Giresun doğal gaz arzını sağlayan hatta yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. 2 metrekarelik alanı etkileyen yangına müdahale ediliyor.

İki ilde masaj salonlarına fuhuş operasyonu

İki ilde düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 8 şahıstan 1’i tutuklandı.

Bahar Aksu cinayetinde 4 tutuklama

İstanbul Şişli’de eski eşi tarafından öldürülen Bahar Aksu’nun cinayetine ilişkin olarak 4 kişi tutuklandı.

Okul bahçesinde öğretmen öldürdüler

Kötü haber Mardin’in Kızıltepe ilçesinden geldi. Okulunun arka bahçesinde silahlı saldırıya uğrayan ücretli sınıf öğretmeni Abdurrahim Yılmaz (40), hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir