Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi görüştü: Netanyahu’nun hukuk tanımazlığı güvenlik sorunu

Erdoğan: Netanyahu’nun İran’a Yönelik Saldırıları Güvenliği Tehdit Ediyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede, İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konuların ele alındığını duyurdu.

“Netanyahu Güvenlik Sorunu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail’in İran’a saldırılarının bölgenin güvenliğine ciddi zarar verdiğini belirterek, Netanyahu hükümetinin hukuk tanımazlığının küresel istikrar ve güvenlik sorunu olduğunu vurguladı.

Erdoğan, bölgenin yeni bir krize dayanamayacağını ve İran’ın nükleer programıyla ilgili uzlaşma çabalarının sabote edilmemesi gerektiğini ifade etti.

“Saldırılar Filistin Soykırımını Gölgelememeli”

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının Gazze’deki soykırımı gölgelememesi gerektiğini belirten Erdoğan, bu tür eylemlere asla müsaade edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Haberler sürekli güncellenecektir. En yeni bilgilere ulaşmak için lütfen Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza indirerek takip ediniz.

Related Posts

Gemlik depremi sonrası Prof. Dr. Ercan olabilecek en büyük depremi açıkladı!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bölgede gerçekleşebilecek potansiyel depremin büyüklüğünü paylaştı.

Rusya’ya karşı Batı cephesinde birlik sinyali

Trump yönetiminin göreve başlamasının ardından Rusya karşıtı cephede ayrı düşen ABD ve AB tekrar aynı noktaya dönme sinyalleri veriyor. Rusya’nın “oyalama taktiğinden bıktığı” belirtilen Trump’ın Moskova’ya karşı sert yaptırımlara yeşil ışık yakması gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

CHP İstanbul’dan Özgür Özel için çağrı: ‘Yol arkadaşlarımızı Genel Başkanımızı karşılamaya davet ediyoruz’

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Brüksel ve Berlin temaslarının ardından Türkiye’ye dönecek olan Genel Başkan Özgür Özel’i havalimanı karşılamak üzere parti örgütlerine ve tüm seçilmiş kadrolara çağrı yaptı.

Halk erken seçim için sokağa indi! Cumhurbaşkanı ‘dış güçler’ dedi

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, erken seçim talebiyle düzenlenen öğrenci öncülüğündeki protestolarda polis, göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti ve onlarca protestocuyu gözaltına aldı. On binlerce kişinin katıldığı miting, Cumhurbaşkanı …

Ümit Özdağ: Hem TBMM’de hem de Türkiye’yi yöneten kadrolar içerisinde olacağız

Ümit Özdağ: Hem TBMM’de hem de Türkiye’yi yöneten kadrolar içerisinde olacağız