İran’da kum fırtınası: 800’den fazla kişi hastanelik oldu

İran’ın Huzistan Eyaletinde Kum Fırtınası: 802 Kişi Hastanelere Başvurdu

İran’ın güneybatısında yer alan Huzistan eyaletinde yaşanan kum fırtınası nedeniyle 802 kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Ahvaz Cundişapur Tıp Bilimleri Üniversitesi Başkan Yardımcısı Dr. Meysem Muazi konuya ilişkin açıklama yaptı.

Muazi, Huzistan’ı etkisi altına alan kum fırtınası nedeniyle son 24 saatte kalp ve solunum yolu sorunları yaşayan 802 kişinin hastanelere başvurduğunu belirterek, “Bu kişilerden 92’si hastaneye yatırıldı, diğerleri ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.” diye konuştu.

Bölge halkına uyarıda bulunan Muazi, özellikle çocuklar, hamile kadınlar, yaşlılar ve solunum yolu rahatsızlığı bulunan kişilere mümkün olduğunca evde kalmaları çağrısı yaptı.

Huzistan Meteoroloji Kurumu, kum fırtınasının Irak kaynaklı olduğunu belirttiği açıklamasında perşembe ve cuma günü için havanın halk sağlığı için tehlikeli olduğunu ifade eden “kırmızı alarm” vermişti. Cuma günü Ahvaz’da havadaki toz miktarının 2.159 mikrogram/metreküp olarak ölçüldüğü kaydedilmişti.

Hava kalitesi endeksinde bir metreküp hava içindeki partikül maddeye (PM10) göre belirlenen değerler şöyle sıralanıyor:

  • 0-50 arası “temiz hava” (yeşil)
  • 51-100 “orta” (sarı)
  • 101-150 “hassas” (turuncu)
  • 151-200 “sağlıksız” (kırmızı)
  • 201-300 “kötü” (mor)
  • 301-500 “tehlikeli” (kahverengi)

Related Posts

‘Bırakın Ekrem İmamoğlu kaçsın, siz de kurtulun’

Zafer Partisi lideri Özdağ, Özel’i CHP’nin Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Özel, “Zaten siz başarılı
belediye başkanlarının başarılı işlerinden rahatsızsınız. Bırakın kaçsınlar, siz de kurtulursunuz” dedi.

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ne yaparsanız yapın CHP iktidar, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ne yaparsanız yapın CHP iktidar, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak

Kimse beklemiyordu, Teksas 2 saatte sular altında kaldı: 25 kız çocuğu sele kapıldı

Teksas’ta aniden bastıran sağanak, iki saat içinde kenti yok etti. En az 24 kişi hayatını kaybetti, kız çocuklarının kaldığı bir yaz kampında 25 kişi kayboldu. Yetkililer bölgede “sınırsız kaynakla” arama kurtarma başlattı.

Çubuklu – İstinye arabalı vapur hattı kaldırıyor

İBB’ye bağlı Şehir Hatları, İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattının 31 Temmuz itibarıyla hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Son dakika… Erdoğan’dan CHP’ye: ‘Bekle, sabret…’

Son dakika haberi… Azerbaycan dönüşü uçakta soruları yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşım sokak eylemlerinin ancak bölücülere, darbecilere hizmet edeceğini biliyor. CHP yöneticilerine tavsiyem sabredip, bağımsız yargının kararlarını beklemeleri yönünde” dedi. DEM Parti görüşmesi öncesi “silah bırakma” sorusuna da yanıt veren Erdoğan, “Bizler silah bırakma konusunun takipçisiyiz. Gerek Dışişleri Bakanlığımız gerek Milli İstihbarat Teşkilatımız süreci takip ediyor” dedi.

Cumhur İttifakı’nda alarm zilleri: Küçük ortaktan ittifakı sarsacak sözler

Geçtiğimiz hafta yeni Anayasa ve terör örgütü PKK’ya dair açıklamalarıyla ittifakına mesaj gönderen BBP lideri bu kez maaş zamlarını eleştirdi.