‘İstanbul’un iradesi’ tutuklandı İstanbullu 5. kez Saraçhane’de buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 47 Kişi Tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 47 kişi, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. CHP, İmamoğlu’nun tek aday olduğu cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği ön seçimi bugün gerçekleştirdi. Sayıları 2 milyona yaklaşan CHP üyeleri ve dayanışma göstermek isteyen yurttaşlar sandık başına giderek İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediğini beyan etti. CHP İstanbul İl Başkanı ise sosyal medyada yaptığı çağrı ile oyunu kullanan yurttaşları yeniden Saraçhane’de toplanmaya çağırdı. İmamoğlu tutuklama sonrası “Türkiye’nin geleceği için bugün mutlaka oyunuzu kullanın. Sonra da İstanbul Saraçhane’de ve diğer illerimizde demokrasi meydanlarında buluşarak sesinizi yükseltin” mesajını paylaştı.

16.00 DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI BAKIRHAN VE ÖZEL SARAÇHANE’DE GÖRÜŞTÜ: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Saraçhane’ye geçen DEM Parti eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP lideri Özgür Özel ile basın açıklaması yaptı. İki lider de yaşananları ‘siyasi darbe girişimi’ olarak nitelendirirken Bakırhan, Özgür Özel’e desteğini açıkladı.

14.00 EMEP, SOL PARTİ VE TİP’TEN YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI: EMEP İstanbul İl Örgütü, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve onlarca kişinin hukuksuzca tutuklanmasına karşı; demokratik ve özgür bir Türkiye için 18.00’de Pertevniyal Lisesi önünde buluşup Saraçhane’ye yürüyoruz” ifadelerini kullandı. SOL Parti İstanbul Örgütü ve TİP İstanbul İl Örgütü de Yenikapı Marmaray Durağında 19.30’da buluşup Saraçhane için çağrı yaptı.

Related Posts

Cumhur İttifakı’nda alarm zilleri: Küçük ortaktan ittifakı sarsacak sözler

Geçtiğimiz hafta yeni Anayasa ve terör örgütü PKK’ya dair açıklamalarıyla ittifakına mesaj gönderen BBP lideri bu kez maaş zamlarını eleştirdi.

Merkel Trump’a çattı: ‘Tam bir ilgi delisi’

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump’ın “ilgi delisi” olduğunu ve siyaseti de “girişimci gözüyle” değerlendirdiğini söyledi.

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü

Girit Adası’nda yangın: 5 kişi yaralandı, evler zarar gördü

Türkiye’de devam eden orman yangınlarının yanısıra Yunanistan da orman yangınlarıyla boğuşuyor. Girit Adası’nda yerleşim yerlerine sıçrayan yangında kimi binalar zarara uğrarken 5 kişinin yaralandı.

Uçakta ortaya çıktı! Tam 60 santimetre u

Melbourne’den Brisbane’e gitmek üzere hazırlanan uçakta yük bölümünde yılan bulunması, uçuşun yaklaşık 2 saat gecikmesine neden oldu.

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti