Kocaeli’de peş peşe patlamalar: 14 yaralı

Kocaeli’de Ardı Ardına Doğal Gaz Patlamaları Meydana Geldi, Yaralılar Var

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamada 13 kişi yaralanırken, aynı ilçede ikinci bir doğal gaz kaynaklı patlama daha yaşandı. İkinci patlamada ise bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Abdi İpekçi Mahallesi 1524 Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın birinci katındaki dairede şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekipleri yönlendirildi. Patlamada yaralanan 13 kişi itfaiye ekiplerince binadan çıkarılıp, sağlık görevlilerine teslim edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından çevre hastanelere kaldırılırken, üst katlarda oturan bazı apartman sakinleri de binayı saran dumandan etkilendi. Patlamada yaralananların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, binanın önünde park halinde bulunan araçlar da zarar gördü.

AYNI İLÇEDE İKİNCİ PATLAMA

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen ilk patlamanın ardından Özhan Mahallesi Osmangazi Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binanın giriş katında da doğal gaz kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Patlamada bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

PATLAMA ÇALIŞMA ESNASINDA MEYDANA GELDİ İDDİASI

Öte yandan, Darıca ilçesinde gün içerisinde 14 mahallede doğal gaz kesintisinin yaşandığı ve ekiplerin kesintinin nedenini belirlemek için bölgede çalışma yaptığı sırada patlamanın meydana geldiği ileri sürüldü.

VALİ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, patlamaların ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, ilk patlamaya ilişkin “Darıca ilçemizde doğal gaz kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir yangın ve patlama meydana geldi. 4 katlı bir apartmanda şu ana kadar 13 vatandaşımızın yaralı olarak hastanelere sevkini sağladık. Ölümüz yok. Apartmanda, dairelerde kalan herhangi bir şahıs yok. İtfaiye teşkilatımız, AFAD çalışmasını yaparak tüm daireleri boşaltmış vaziyette. Doğal gaz kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Ağır yaralı olmadığı şeklinde bilgimiz var” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Boluspor Yeni Sezona Hazırlanıyor

Boluspor, yeni sezon kamp çalışmalarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Çift antrenman yapılıyor.

Galatasaray Taraftarları’ndan Anlamlı Bağış

Salihli’deki Galatasaray Taraftarlar Derneği, engelli gence akülü sandalye hediye etti.

Özgür Özel paylaştı: Ferdi Zeyrek’in kızı, baba mesleği için YKS’de gerekli puanı aldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşamını yitiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in kızının sınav sonucuna ilişkin paylaşım yaptı. Özel, Nehir Zeyrek’in baba mesleğini yapabilmek için gerekli puanı aldığını söyledi.

Eyyübiye’de Motosiklet Hırsızlarına Operasyon

Şanlıurfa Eyyübiye’de düzenlenen operasyonda 7 şüpheli yakalandı, birçok çalıntı motosiklet ele geçirildi.

Ahmet Hakan’dan Ayşe Barım ve Murat Çalık çağrısı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, ‘Beyaz Toros’la ancak Erdoğan hedef alınır’ başlığıyla bir yazı kaleme aldı. Ahmet Hakan’ın yazısında Adli Tıp Kurumu’nun Ayşe Barım ve Mehmet Murat Çalık için “insan hayatını dikkate alarak en doğru raporu vereceğinden yüzde yüz eminim” ifadelerini kullandı.

Selin içinde yayın yapan muhabir akıntıya kapıldı

Pakistan’ın Pencap eyaletinde etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde can kaybı 159’a yükseldi. Yerel bir televizyon muhabiri, canlı yayın sırasında akıntıya kapıldı.