Memur-Sen’den hükûmete toplu sözleşme uyarısı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yalçın, “Kamu İşveren Heyeti, genel toplu sözleşmeye ilişkin ilk teklifini çalışma takvimine göre yarın, yani 12 Ağustos’ta açıklamak zorunda. Müzakerelerin başlaması için teklifin masaya gelmesi şart. Yarın sunulacak teklif, hem hizmet kolları hem de genel toplu sözleşme açısından atılacak adımları belirleyecektir” ifadelerini kullandı.

Kamu işvereninden beklentilerinin açık olduğunu belirten Yalçın, “İşveren tarafı; kamu görevlileri için geçersiz, piyasa gerçekleri açısından ise yetersiz bir teklifle masaya gelmemelidir. Türkiye’nin büyüklüğüne, kamu hizmetinin kalitesine ve kamu görevlisinin emeğine yakışır bir teklif sunulmalıdır” dedi.

Related Posts

‘Osmanlı torunu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için sahte diploma alınmış!

Sahte diploma skandalının bir numaralı ismi Ziya Kadiroğlu’nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Kadiroğlu, Alsancak Partisi Başkanı Nuri Çelebi’nin emriyle Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’na sahte diploma işlemi yaptıklarını öne sürdü.

İmamoğlu: Tehlike çok büyük, sistem çöktü

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, “Güvenlikten istihbarata, tapudan nüfusa, üniversitelerden milli eğitime güvenilir devlet algısı çöktü. Tehlike çok büyük. Ülkemize ve devletimize sahip çıkmak zorundayız.” dedi.

Türkiye’de yabancı öğrenci patlaması: ilk sıradaki ülke şaşırtmadı

Türkiye’de yükseköğretim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısı 337 bini aştı. En fazla öğrenciyi Suriye, Azerbaycan ve Türkmenistan vatandaşları oluştururken; Rusya, Almanya ve ABD gibi gelişmiş ülkelerden de binlerce öğrenci Türkiye’yi tercih etti.

FETÖ suçlamasının gerekçesini açıkladı: Rezan Epözdemir’den o isim şikayetçi olmuş!

“Rüşvet vermek, siyasi-askeri casusluk ve ‘FETÖ’ye yardım” iddiasıyla Pazar günü gözaltına alınan ve gözaltı süresi uzatılan Avukat Rezan Epözdemir, hakkındaki “FETÖ” suç isnadının Zihni Çakır tarafından yapıldığını söyledi.

Tehdit, hakaret, küfür… Bu üslup MHP’yi mi temsil ediyor?

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, bu kez bir gaziye ve vatandaşa hakaret ederek kamuoyunun tepkisini çekti. Eleştiriyi tehdit, muhalefeti düşmanlık, gazeteciliği ise hedef göstermek olarak gören Işıkver; daha önce “Alayınıza kan kusturacağız”, “Ulvi Yönter’e kurban ederiz seni” ve “Broşür bile dağıtamazsınız” gibi tehdit ve hakaret içerikli sözleriyle gündeme gelmişti.

Yangında Yaralı Ceylan Kurtarıldı

Çanakkale’de orman yangını sırasında yaralı bir yavru ceylan bulundu, ekiplere su verildi.