Merdan Yanardağ’la ilgili yeni gelişme… TELE1’in Youtube hesabına giren şaşırdı… Ekrem İmamoğlu ne zaman ifade verecek

merdan yanardagla ilgili yeni gelisme tele1in youtube hesabina giren sasirdi ekrem imamoglu ne zaman ifade verecek ugN4wr3u.jpg

İmamoğlu ve Yanardağ Hakkında Casusluk Soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile TELE 1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve İmamoğlu’nun danışmanı Necati Özkan hakkında “casusluk” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Yanardağ gözaltına alındı ve evi ile TELE1 binası arandı. Soruşturmanın merkezinde ise Hüseyin Gün bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, casusluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Merdan Yanardağ’ın yönettiği TELE 1’in sahibi ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık Anonim Şirketi’ne kayyum atandığını duyurdu.

İmamoğlu Adliyeye Çağrıldı

İmamoğlu’nun casusluk soruşturması kapsamında ifade vermek üzere adliyeye getirileceği tarih belli oldu. Ekrem İmamoğlu, yarın Marmara Cezaevi’nden Çağlayan Adliyesi’ne getirilerek ifadesi alınacak.

Çelik’ten Açıklama

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çağlayan’da olacağız! Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu, 26 Ekim Pazar Saat 11.00’de Çağlayan Adliyesi’ne ifade vermeye geliyor. Genel Başkanımız Özgür Özel öncülüğünde demokrasimizi ve Türkiye’mizi savunmak için buluşuyoruz” dedi.

Gözaltı Süresi Uzatıldı

Gözaltındaki Yanardağ’ın süresi 24 saat daha uzatıldı.

TELE1’de Değişiklikler

TELE1’e kayyum atanmasının ardından, kanalın Youtube kanalındaki son bir aydaki içerikler silindi ve hesap kapatıldı. Aynı şekilde Yanardağ’ın Youtube kanalındaki videolar da silindi.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği Kararı

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nin, TELE1’in sahibi şirketin yönetiminin TMSF’ye devredilmesine karar vermesi sonrası Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, TELE1 genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ’ın casusluk suçundan gözaltına alındığı belirtildi.

Yanardağ’ın Açıklaması

Gözaltındaki Yanardağ, TELE1’e kayyum atanması sonrası yaptığı açıklamada, “Hayatım boyunca Filistin halkı ile dayanışma içinde oldum. İsrail ile ticareti sürdürenler siyonist rejime karşı mücadele eden bize operasyon yapıyor” ifadelerini kullandı.

Yayın Durdu

TMSF yetkililerinin kanal binasına gelmesiyle TELE1’deki Ana Haber Bülteni yarıda kesildi. Program sunucusu Murat Taylan, izleyicilere veda ederek yayını sonlandırdı. Daha sonra ise sağlık programından sonra hayvan belgeseli yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir