Midyat’ta Pardus Dönemi Başladı

Midyat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Pardus Kullanmaya Başladı

Mardin’in Midyat ilçesindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Pardus İşletim Sistemi’ne geçiş yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Midyat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Mardin genelinde ilk defa Pardus’u kullanmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı’nın kamu hastanelerinde de kullanılması planlanan Pardus İşletim Sistemi, Liderahenk gibi merkezi yönetim yazılımları ile kurumsal ağ üzerindeki sistemleri ve kullanıcıları izlemeyi, yönetmeyi ve denetlemeyi sağlıyor. Açık kaynaklı olması sayesinde süreçler daha verimli bir şekilde yürütülüyor.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin yerli yazılım kullanımı konusunda önemli bir adım attığı ve bu sayede yerli yazılım ürünlerinin yaygınlaşmasını ve dışa bağımlılığın azaltılmasının hedeflendiği belirtildi. Bu adımın teknoloji alanında Türkiye’nin güçlenmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Related Posts

İsrail’in Gazze’yi kan gölüne çevirmeye devam ediyor

İsrail, Gazze’yi Kan Gölüne Çeviriyor İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Her geçen gün artan şiddet olayları, bölgedeki insanları endişelendiriyor. İsrail’in Gazze’ye karşı yürüttüğü saldırılarda birçok masum…

Yozgat’ta silahlı kavga: Muhtar ve oğlu hayatını kaybetti

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Bağlıca köyünde çıkan silahlı kavgada köy muhtarı ve oğlu yaşamını yitirirken, bir kişi de ağır yaralandı. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

Ümit Özdağ: Mangal partisiyle terör bitmez

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir grup PKK’lının silah bırakmasına ilişkin, “Otuz tane Kalaşnikof’u yakmakla terör sona ermez. PKK silah bırakmıyor, silahlarını yan kollarına devrediyor” dedi.

Fatih Altaylı’dan cezaevinde bomba Fahrettin Altun kulisi: ‘Erdoğan tereddüt etmeden ipi çekmiş’

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı görevden alınan eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

Suriye’de mezhep çatışması: En az 30 ölü

Suriye’de Dürzilerin çoğunlukta olduğu Süveyda kentinde çıkan mezhep çatışmasında en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Bölgede ana aktör Türkiye: Türkiye’nin tezlerini savunuyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye Özel Temsilcisi olarak görev yapan Tom Barrack’ın Ortadoğu’da yürüttüğü temaslar, bölgede yeni bir denge arayışının habercisi olarak değerlendiriliyor. Güvenlik kaynakları, Washington’ın, Suriye başta olmak üzere tüm bölgeyi yeniden şekillendirecek adımlarda Türkiye’nin bölgede “ana aktör, söz sahibi” pozisyonuna vurgu yaptığını ifade etti. Güvenlik kaynakları, ABD’nin bu denklemde Türkiye’yi yalnızca bir sınır komşusu değil, aynı zamanda yapıcı bir bölgesel güç olarak konumlandırmak istediğini belirtiyor.