Murat Emir: Ülkemiz son günlerde giderek artan gözaltı ve tutuklama sarmalının içerisine düşmüş durumda

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’den Çiğdem Bayraktar Ör Tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TV programcısı ve akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör‘ün gözaltına alınmasına, “Sizin beğenmediğiniz bir sosyal medya paylaşımı gözaltı nedeni olamaz” diyerek tepki gösterdi. Emir, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Bayraktar Ör’ün gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Emir, gözaltı ve tutuklamaların arttığını belirterek, siyasi iktidarın herkesi susturma ve korku salma çabasının devam ettiğini vurguladı. Akademisyen, tarihçi ve televizyon programcısı Bayraktar Ör’ün gözaltına alınmasını kınadıklarını belirten Emir, siyasetçilerin eleştirilere açık olması gerektiğini ifade etti. Yargının gece yarısı operasyonlarının baskı kurma girişimi olduğunu belirten Emir, baskı düzenine karşı geri adım atmayacaklarını ve bu düzeni sonlandıracaklarını söyledi.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Hindistan ve Pakistan’ın yüzde kaçı Müslüman?

Hindistan ile Pakistan arasındaki savaş sonrası Hindistan ve Pakistan halkının Müslüman olup olmadığı, dini inançlarının ne olduğu gündeme geldi.

THY bugünkü bazı seferlerini iptal etti

Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan gerilim uçuş güvenliğinde yaşanan olumsuzluk nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bugün yapmayı planladığı Lahor ve İslamabad seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.

Çin Hindistan ve Pakistan’a itidal çağrısı yaptı

Çin, Hindistan’ın 22 Nisan’da gerçekleşen terör saldırısını gerekçe göstererek misilleme olarak Pakistan topraklarına ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir’e düzenlediği hava saldırı sonrası tarafların gerilimi artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini bildirdi.

Bağ evinin bahçesinden çıktı, Jandarma harekete geçti

Tokat’ta bir bağ evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, üzerinde Antik Yunanca ‘ΤΡΥΦΗ’ yazan ve bir kadın figürü bulunan mozaik buldu. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şahıslardan 2’si tutuklandı.

İBB soruşturmasında Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında firari şüpheli konumunda yer alan Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir