Mutlaka denemeniz gereken 6 ChatGPT özelliği

Yapay Zeka Dünyasının Yeni Fenomeni ChatGPT ile Tanışın

Yapay zeka dünyasının dikkat çeken ismi ChatGPT, artık metin tabanlı etkileşimlerin ötesine geçiyor ve bir dizi yenilikçi özellikle donatılıyor.

ChatGPT sayesinde görüntü oluşturma ve analizi, gerçek zamanlı web taraması, sesli etkileşim ve kişiselleştirilmiş yapay zeka deneyimleri gibi geniş bir yelpazede yetenekler sunulmaktadır.

İşte ChatGPT’nin sunduğu altı önemli özellik:

  • ÖZGÜN GÖRSELLER ÜRETİN: ChatGPT artık metin tabanlı olmanın ötesine geçerek, kullanıcıların talepleri doğrultusunda özgün görseller oluşturabilmektedir. Sanat eserlerinden logolara kadar geniş bir yelpazede benzersiz illüstrasyonlar ortaya çıkarmak mümkündür.
  • WEB TARAMA VE SESLİ ETKİLEŞİM: ChatGPT’nin web tarama özelliği sayesinde, en güncel bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca, ses modu özelliğiyle yazı yazmadan yapay zeka asistanıyla etkileşime geçebilirsiniz.
  • ÖZEL GPT’LER VE MANTIĞIN İZİNİ SÜRME: ChatGPT, belirli görevler için özelleştirilmiş yapay zeka asistanları oluşturmanıza imkan tanır. Ayrıca, “Mantık” özelliğiyle yapay zekânın karar süreçlerini daha şeffaf bir şekilde görebilirsiniz.
  • BELLEK ÖZELLİĞİ İLE KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ETKİLEŞİM: ChatGPT’nin akıllı bellek özelliği, tüm sohbetlerinizdeki önemli detayları hatırlar ve size daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunar.

Related Posts

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, yapay zekaya geçişi hızlandırmayı amaçlayan “AI Data Lake” çözümünü Almanya’da düzenlediği IDI Forumu’nda duyurdu.