Panama Devlet Başkanı’ndan Trump’a ‘kanal’ yanıtı: Konu tartışmaya kapalı

Panama Devlet Başkanı Mulino: Panama Kanalı Tartışmaya Kapalı

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, ABD Başkanı Donald Trump’ın Panama Kanalı’na yönelik sözlerini değerlendirdiği haftalık basın toplantısında, kanalın statüsünün tartışılmaz olduğunu belirtti.

AA’nın aktardığına göre, Mulino, Trump’ın açıklamalarını eleştirerek, “Panama Kanalı’nın Panama’ya ait olduğu hukuki ve siyasi bir gerçektir. Eğer Trump’ın farklı bir niyeti varsa, bu tartışmaya yol açmaz” dedi. Kanalın Panamalılar için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Mulino, “Kanal Panamalılara ait ve bu gerçek değişmez. Kanalın Panamalılar tarafından yoğun emek ve fedakarlıkla elde edildiği unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

‘TANRI AŞKINA, KANALDA ÇİN ASKERİ YOK…’

Mulino, Kanal geçiş ücretleriyle ilgili sürece de değinerek, “Bu ücretler keyfi olarak belirlenmez. Bu konuda saygı gösterilen ve şeffaf bir süreç mevcuttur” dedi. Trump’ın Çinli asker iddialarına da yanıt veren Mulino, “Panama Kanalı’nda Çin’in herhangi bir rolü olmadığı kesindir. Çin askeri yoktur” diye belirtti.

Ne Olmuştu?

Trump, 22 Aralık’ta Panama Kanalı’nın yüksek ücretleriyle Panama’yı suçlamış ve kanalın düzgün yönetilmediğini savunmuştu. Eski Başkan Jimmy Carter’ın kanalın Panama’ya devredilmesini hata olarak gören Trump, kanalın Panama’nın egemenliği altında olması gerektiğini savunmuştu.

Mulino, Trump’ın bu sözlerine karşı çıkarak, Panama’nın egemenliği ve bağımsızlığının pazarlık konusu olmadığını vurgulamıştı. Panama Kanalı’nın Panama’ya ait olduğunu ve bu durumun değişmeyeceğini belirtmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Boluspor Yeni Sezona Hazırlanıyor

Boluspor, yeni sezon kamp çalışmalarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Çift antrenman yapılıyor.

Galatasaray Taraftarları’ndan Anlamlı Bağış

Salihli’deki Galatasaray Taraftarlar Derneği, engelli gence akülü sandalye hediye etti.

Özgür Özel paylaştı: Ferdi Zeyrek’in kızı, baba mesleği için YKS’de gerekli puanı aldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşamını yitiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in kızının sınav sonucuna ilişkin paylaşım yaptı. Özel, Nehir Zeyrek’in baba mesleğini yapabilmek için gerekli puanı aldığını söyledi.

Eyyübiye’de Motosiklet Hırsızlarına Operasyon

Şanlıurfa Eyyübiye’de düzenlenen operasyonda 7 şüpheli yakalandı, birçok çalıntı motosiklet ele geçirildi.

Ahmet Hakan’dan Ayşe Barım ve Murat Çalık çağrısı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, ‘Beyaz Toros’la ancak Erdoğan hedef alınır’ başlığıyla bir yazı kaleme aldı. Ahmet Hakan’ın yazısında Adli Tıp Kurumu’nun Ayşe Barım ve Mehmet Murat Çalık için “insan hayatını dikkate alarak en doğru raporu vereceğinden yüzde yüz eminim” ifadelerini kullandı.

Selin içinde yayın yapan muhabir akıntıya kapıldı

Pakistan’ın Pencap eyaletinde etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde can kaybı 159’a yükseldi. Yerel bir televizyon muhabiri, canlı yayın sırasında akıntıya kapıldı.