PKK, Almanya’ya dava açtı

Terör Örgütü PKK, Almanya’ya Dava Açtı: Berlin Barış Sürecini Desteklemeli

Almanya’nın 1993 yılında faaliyetlerini yasakladığı ve terör örgütü ilan ettiği PKK, Almanya’ya dava açarak “Berlin barış sürecini desteklemeli. Erdoğan ve Bahçeli bile olumlu karşıladı, PKK yasağının Almanya’daki Kürtler için neden sürdürüldüğü anlaşılmıyor” dedi.

PKK yasağının kaldırılması ve barışın teşvik edilmesi için dava açıldı. 2022 yılında yasağın kaldırılması için yapılan başvuru reddedilince, konu Berlin’deki bir basın toplantısında duyuruldu.

Olumlu Sinyal Olacakmış

MAF-DAD adlı dernek ve terör örgütü PKK’nın yan kuruluşu Civaka Azad tarafından düzenlenen basın toplantısında PKK yasağının kaldırılması için dilekçe veren avukat Lukas Theune, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Sözcüsü Nilüfer Koç ve Sol Parti Milletvekili Ferat Koçak, yasağın kaldırılmasının Kürdistan için olumlu bir sinyal olacağını belirttiler.

Avukat Lukas Theune, “PKK feshedildiğini ve silah bıraktığını açıkladı. Kürt hareketinin ve azınlığın örgütlenmesine fırsat vermek adına Almanya’daki yasağın kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Berlin İdare Mahkemesi’ndeki davanın amacı uluslararası barışa karşı değil” dedi.

Onlar Olumlu Karşıladı, Siz de Yapın

KNK adına konuşan sözcü Nilüfer Koç, “Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli bile olumlu karşıladı, ancak Almanya’daki Kürtlere neden hala PKK yasağı uygulandığı anlaşılamıyor. Berlin barış sürecini desteklemelidir. Barış için çalışan herkesin serbest bırakılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Related Posts

AKP’li Savcı Sayan’ın isimsiz ifşaatları ortalığı karıştırdı

AKP’li Savcı Sayan, parti içinde Erdoğan’a çok yakın olan bir yöneticiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Hollanda’da, İsrail’den gelen F-35 parçaları taşıyan geminin limana yanaşması protesto edildi

Rotterdam Belediye Binası önünde düzenlenen gösteriye, çoğunluğunu Hollandalıların oluşturduğu çok sayıda kişi katıldı.Göstericiler, F-35 savaş uçağı parçalarını taşıyan Maersk gemisinin Rotterdam Limanı’na yanaşmasına tepki gösterdi.”Maersk’in …

Trump ile Ramaphosa’nın Beyaz Saray’daki görüşmesine “beyaz çiftçilere soykırım” iddiası damga vurdu

ABD Başkanı Donald Trump ile Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa arasında Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşmeye, Trump’ın “beyaz çiftçilere soykırım yapılıyor” iddiası damga vururken, Ramaphosa ise iddiaları reddetti.

CHP ‘Hayvan Bakımevleri İzleme ve Değerlendirme Komisyonu’ kurdu!

CHP, belediyelere ait hayvan bakımevlerini yerinde incelemek, bakımevlerindeki hijyen, beslenme ve rehabilitasyon standartlarını gözlemlemek amacıyla Genel Merkez bünyesinde Hayvan Bakımevleri İzleme ve Değerlendirme Komisyonu kurdu. Komisyonun başkanlığına İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan’a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak “TUR” ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gitti.

5 yıldır kaçıyordu: 100 suçtan 94 yıl hapisle aranan kadın, yakalandı

Aksaray’da 100 farklı suçtan 94 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.