Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Sabiha Gökçen’de bir günde yedi rekor

Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu ve uçuş trafiğinde tüm zamanların en yoğun gününü yaşayarak bir günde yedi ayrı alanda rekor kırdı.

Bu prizleri kullanmayı hemen bırakın! Acilen toplatılıyor

Almanya’da üretilen Safety+ özellikli prizler, ölümcül elektrik çarpması riski nedeniyle geri çağrıldı. Tüketicilere kullanmayın ve iade edin çağrısı yapıldı.

Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.

CHP’den AKP’ye çok sert yangın tepkisi

Tüm yurtta orman yangınları devam ederken CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Çünkü AKP iktidarı, yangınla mücadeleyi değil makam uçağını, lüks araçları tercih etti!” ifadelerini kullandı.

Polisin ‘Dur’ ihtarından kaçtı, 23 kayıtlı suç makinesi çıktı

Sarıyer’de uygulama yaptıkları sırada polisin ‘Dur’ ihtarına uymayan şüpheliyle ekipler arasında kovalamaca yaşandı. Sarıyer Devriye Ekipler Amirliği polisleri tarafından kilometrelerce kovalanan şüpheli, yoğun trafik nedeniyle aracını bıraktı. Yaya olarak kaçmaya devam eden şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin 23 suç kaydı olduğu, iki suçtan da hakkında 13 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Ozzy Osbourne anısına Adana’da lokma dağıtıldı

Dünyaca ünlü şarkıcı ve söz yazarı Ozzy Osbourne anısına Adana’da lokma dağıtıldı.