Trump, TikTok için verilen süreyi uzattı

Trump TikTok’a İlave 3 Ay Daha Tanıdı

ABD Başkanı Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, TikTok’a ilave 3 ay daha tanıyan başkanlık kararnamesini imzaladığını belirtti.

Trump, yaptığı açıklamada, “TikTok’un kapanış tarihini 90 gün (17 Eylül 2025’e kadar) uzatacak olan Başkanlık Kararnamesini az önce imzaladım.” ifadesini kullandı.

Trump, daha önce de 4 Nisan tarihinde benzer bir karar alarak sosyal paylaşım platformuna 75 gün süre verdiğini açıklamış ve uygulamanın açık kalmasından yana olduğunu belirtmişti.

ABD’DE TİKTOK TARTIŞMASI

TikTok, bir Amerikan firmasına satılmaması halinde ABD’de yasaklanmasını öngören yasa uyarınca 19 Ocak’ta bu ülkede kullanıma kapatılmış, ancak aynı gün tekrar erişime açılmıştı.

ABD Başkanı Trump, görevdeki ilk gününde, bu yasanın uygulanmasının 75 günlüğüne askıya alınması talimatı içeren kararnameyi imzalamıştı.

Trump, TikTok’un yasaklanmasından yana olmadığını, ancak yasağın kaldırılması için yüzde 50’sinin ABD’li bir şirkete devredilmesini istediğini belirterek, “TikTok konusunda satma veya kapatma hakkına sahibiz. Buna biz karar vereceğiz. Çin’in de onayı gerekiyor ama eminim onlar da onay vereceklerdir. Vermezlerse Çin’e tarife koyarız.” diye konuşmuştu.

Trump ayrıca, TikTok’un ABD’li bir firma tarafından satın alınmaması halinde bu uygulamaya verilen süreyi uzatabileceğini kaydederek, Çin’in uygulamanın satın alınmasını onaylaması karşılığında Pekin yönetimine tarife indirimi yapabileceği mesajını vermişti.

Related Posts

Rusya’ya karşı Batı cephesinde birlik sinyali

Trump yönetiminin göreve başlamasının ardından Rusya karşıtı cephede ayrı düşen ABD ve AB tekrar aynı noktaya dönme sinyalleri veriyor. Rusya’nın “oyalama taktiğinden bıktığı” belirtilen Trump’ın Moskova’ya karşı sert yaptırımlara yeşil ışık yakması gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

CHP İstanbul’dan Özgür Özel için çağrı: ‘Yol arkadaşlarımızı Genel Başkanımızı karşılamaya davet ediyoruz’

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Brüksel ve Berlin temaslarının ardından Türkiye’ye dönecek olan Genel Başkan Özgür Özel’i havalimanı karşılamak üzere parti örgütlerine ve tüm seçilmiş kadrolara çağrı yaptı.

Halk erken seçim için sokağa indi! Cumhurbaşkanı ‘dış güçler’ dedi

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, erken seçim talebiyle düzenlenen öğrenci öncülüğündeki protestolarda polis, göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti ve onlarca protestocuyu gözaltına aldı. On binlerce kişinin katıldığı miting, Cumhurbaşkanı …

Ümit Özdağ: Hem TBMM’de hem de Türkiye’yi yöneten kadrolar içerisinde olacağız

Ümit Özdağ: Hem TBMM’de hem de Türkiye’yi yöneten kadrolar içerisinde olacağız

Batman’da acı olay: Kayıp olarak aranan çocuk ölü bulundu

Batman’da kayıp olarak aranan 13 yaşındaki çocuk Batman Çayı’nda boğulmuş halde bulundu.