Türkiye Adalet Akademisi kanunu kabul edildi

Türkiye Adalet Akademisi’nin teşkilat yapısına, görev ve sorumluluklarına ilişkin hazırlanan Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi.

ÖZEL BÜTÇELİ AKADEMİ

Bu teklif ile Türkiye Adalet Akademisi’nin kamu tüzel kişiliğine sahip, bilimsel, idari ve mali özerkliği bulunan, özel bütçeli bir kurum olması öngörülüyor. Ayrıca, Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterecek Akademi’nin idari kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

YAPISI DA BELLİ OLDU

Teklifte, Akademi’nin idari birimleri Başkanlık, Başkan ve daire başkanlıkları şeklinde teşkilatlanacak ve Hukuk Araştırmaları Merkezi kurulacak. Bu merkez, hukuk ve adalet alanındaki gelişmeleri takip ederek araştırmalar yapacak, bilimsel yayınlar çıkaracak ve yargı mensuplarının uzmanlaşmasına katkı sağlayacak. Ayrıca, hukuk alanındaki lisansüstü eğitimler için yükseköğretim kurumlarıyla işbirliği yapılacak.

EĞİTİM KURULU KURULACAK

Adalet Akademisi, meslek öncesi ve meslek içi eğitim programlarını yıllık eğitim planları doğrultusunda düzenleyecek. Eğitim Kurulu, 18 kişiden oluşacak ve eğitim programlarını belirleyecek. Bu süreçte, ihtiyaçlar doğrultusunda Adalet Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu, yüksek mahkemeler ve hukuk fakülteleri ile işbirliği yapılacak. Ayrıca, adalet hizmeti sunan diğer profesyonellere yönelik hizmet içi eğitimler de düzenlenecek.

5 YIL ZORUNLULUĞU

Meslekte fiilen 5 yılını tamamlamış hakim ve savcılar, Adalet Bakanı tarafından Akademiye atanabilecek veya görevlendirilebilecek. Meslekte 8 yılını tamamlayan hakim ve savcılar ise öğretim elemanı olarak Akademiye atanabilecek. Ayrıca, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri de Akademide öğretim elemanı olarak görevlendirilebilecek.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evliliğin kolaylaştırılması, teşvik edilmesi, önündeki engellerin kaldırılması lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Evliliğin kolaylaştırılması teşvik edilmesi önündeki engellerin kaldırılması lazım” dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Stenergard ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Varşova’da düzenlenen AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ile görüştü.

2 gün önce Bahçeli’yle görüşen Erdoğan, yeni ‘süreç’ için tarih verdi!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Merkezi’nde bazı bakan ve milletvekilleri ile bir araya gelerek, “Terörsüz Türkiye” sürecine yönelik açıklamalarda bulunduğu ve toplantıda “Bütün engelleri aştık. 2 hafta içinde süreç netleşecek” dediği öne sürüldü.

Google yetkililerinden Meclis’te kritik sunum

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu, bugün Google yetkililerini ağırlayarak şirketin algoritma değişiklikleri ve dijital telif konularındaki politikalarını değerlendirecek. Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, toplantıda Google’ın son dönemdeki uygulamalarının medya ekosistemi üzerindeki etkilerinin ele alınacağını belirtti.

X hesabı kapatılan İmamoğlu TikTok’tan seslendi

23 Mart’tan beri Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun x hesabına erişim engeli getirildi. İmamoğlu erişim engelinin ardından halka TikTok’tan seslendi.

Büyükçekmece Belediyesi’nden ihale alanların adı istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Büyükçekmece Belediyesi’nden 2015-2025 yılları arasında inşaat ruhsatı verilen tüm projelerin listesini istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir