Bağımlılıkla Mücadelede Yeşilay’ın 105. Yılı
Bağımlılıklarla mücadele alanında uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Yeşilay, 105 yıldır toplumun bağımlılıklarla mücadele kapasitesini artırmak için çaba harcamaktadır. 120 şube, 97 ülke ve 130 binden fazla gönüllü ile faaliyet gösteren Yeşilay, Türkiye’nin Yeşilay Haftası’nda bağımlılıkla mücadelede farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. 1920 yılında bağımlılıkla mücadele amacıyla kurulan Yeşilay, Türkiye’nin dört bir yanında öncü bir rol üstlenmektedir.
Yeşilay Başkanı Mehmet Dinç: ‘Bağımlılık Önlenmeli’
Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, bağımlılıklarla mücadeleyi bir gelecek meselesi olarak görmekte ve gençlerin korunması gerektiğini vurgulamaktadır. Bağımlılıklarla mücadelede iş birliği yaparak Bağımsızlık Seferberliğini ilan ettiklerini belirten Dinç, bağımlılıklarla mücadelede kararlılıkla çalıştıklarını dile getirmiştir.
İstanbul’un sembol mekanları yeşile boyanacak
Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen Yeşilay Haftası lansmanında çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Yeşilay’a destek veren sanatseverler buluşacak. Etkinlikler arasında Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması, Yeşilay Konserleri ve sembolik binaların yeşil ışıklı lazer taraması gibi etkinlikler yer almaktadır.
Gençlerin Farkındalık Yaratma Yarışı
Yeşilay, gençlerin sosyal medyada bağımlılıklarla ilgili farkındalık yaratmasını teşvik etmek amacıyla Genç Yeşilaycılar Ödüllü Reels Yarışması’nı başlatmıştır. Yarışmada gençler kısa videolar hazırlayarak ödüller kazanabileceklerdir. Ayrıca, Yeşilay’ın 105. yılına özel olarak Avrasya Tüneli’nde sesli mesajlar yayınlanacak ve trafik ışıklarında Yeşilay temalı sinyalizasyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.
More Stories
Kış aylarında bağışıklığınızı düşürmeyin!
Sağlık için sanal tehlike; Telegram’da sahte kanser ilaçları satışı alarmı
“Çocukluk çağı kanserlerinde erken teşhis hayati önem taşıyor”