Yapay Zeka Pazarı 2030’da 1,81 Trilyon Dolar Olacak

Küresel Yapay Zeka Pazarı 2030’da 1,81 Trilyon Dolara Ulaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yapay zeka pazarının muazzam büyüme potansiyeline dikkat çekerek, 2025 yılında 500 milyar dolara, 2030 yılına kadar ise 1,81 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

İstanbul’da Devam Eden Avrasya Teknoloji Haftası Fuarları

İstanbul’da gerçekleşen Avrasya Teknoloji Haftası kapsamındaki 5. Mobilefest Teknoloji Fuarı & Konferansı ve 2. Agora Fintech Fuarı, büyük ilgi görüyor. Fuarlar, ExpoHIS organizasyonu ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, fuarın ikinci gününde yaptığı açılış konuşmasında, yapay zekanın etkileyici yükselişine vurgu yaparak, başarılı olmanın anahtarı olarak kod ve veri dillerini gösterdi.

Sayan, yapay zekanın artık bir yardımcı değil, başlı başına bir aktör olduğunu belirterek, farklı sektörlerde karar verme süreçlerinde büyük rol oynadığını ifade etti.

Yapay Zeka Ekonomiler Üzerinde Etkili Olmaya Devam Ediyor

Sayan, yapay zekanın küresel pazarının 2025 yılı sonunda 500 milyar dolara, 2030 yılına kadar ise yüzde 40’a yakın birleşik büyüme oranıyla 1,81 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini dile getirdi. Yapay zekanın ekonomiye sağlayacağı katkının 2030’a kadar 15,7 trilyon dolar olması öngörülüyor. Bunun 6,6 trilyon doları iş gücündeki verimlilik artışından, 9,1 trilyon doları ise tüketici talebindeki yükselişten kaynaklanacak.

Hizmet İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Fatih Özer ise Türkiye’nin hizmet ihracatında önemli bir paya sahip olan yazılım ve bilişim sektöründe büyüme hedeflerine değinerek, sektörün stratejik önemini vurguladı.

Yapay Zeka ve Teknolojinin Geleceği

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, yapay zekanın dünya ekonomisine etkisinden bahsederek, teknolojik gelişmelerin hızla arttığını ve yapay zekanın önemli bir güç haline geldiğini belirtti.

Karagözoğlu, yerli teknolojilerin desteklenmesinin önemine değinerek, BTK olarak Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Veri ihlallerinin ekonomiye olan zararına da değinen Karagözoğlu, siber güvenlik önlemlerinin zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdulkadir Günyol – Teknoloji

Related Posts

Ebrar Keskin’den altın madalya

Milli para atlet Ebrar Keskin, Çekya’da devam eden Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağında gülle atmada altın madalya kazandı.

Xiaomi Open Headphones Pro modelini tanıttı

Xiaomi yeni ürünlerini tanıtmıştı. Bunlardan biri de Open Headphones Pro oluyor.

Adobe’dan iPhone’a özel kamera uygulaması: Project Indigo

Adobe, iPhone kullanıcılarına yepyeni bir fotoğraf deneyimi sunmak için “Project Indigo” adlı uygulamasını tanıttı. Üstelik bu uygulamanın arkasında, Google’ın Pixel telefonlarındaki etkileyici kamera teknolojisine katkıda bulunan ünlü isim Marc Levoy var.

Dünyada sivrisineklerin yaşamadığı tek ülke!

Yaz aylarının en can sıkıcı sorunlarından biri olan sivrisinek ısırıkları, çoğu insan için tatil keyfini gölgeleyen bir detay. Ancak bu rahatsızlığı hiç yaşamayan bir ülke var: İzlanda. Kuzey Atlantik’in ortasındaki bu benzersiz ada ülkesi, dünyada sivrisineklerin yaşamadığı tek yer olma unvanına sahip.

iPhone alarmları güncelleniyor: İşe geç kalmak kolaylaşacak

Apple, iOS 26 ile alarm uygulamasında uzun süredir beklenen özelliği nihayet kullanıma sunuyor. Erteleme süresi artık kullanıcı tercihine göre ayarlanabilecek.

Güneş’te devasa bir delik açıldı: Kutup Işıkları mı geliyor?

Güneş’in yüzeyinde devasa bir koronal delik açıldı ve bu açıklıktan çıkan yüksek hızlı güneş rüzgârı doğrudan Dünya’ya doğru ilerliyor.