Zam oranları sonrası milyonlar bu sorunun yanıtını arıyor: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

2025 Yılında Geçerli Olacak Maaş Zamları Açıklandı!

2025 yılından itibaren geçerli olacak maaş zam oranları nihayet netlik kazandı. Asgari ücret belirlendikten sonra memur ve emekli maaşlarına odaklanılmıştı. Yapılan açıklamaya göre SSK ve Bağkur emeklileri yılın ikinci altı aylık dönemi için %15.75 zam alırken, memur ve memur emeklileri ise %11.54 oranında zam yapıldı.

Yeni dönem zamlarının duyurulmasının ardından en düşük emekli aylığına yönelik merak da arttı. Şu anda 12.500 TL’nin altında aylık alan emeklilerin maaşları, devlet desteğiyle bu seviyeye tamamlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından en düşük emekli aylığı konusunda bir çalışma yapılacağını belirtmişti.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Beklentiler Neye İşaret Ediyor?

Enflasyon rakamlarına ilişkin detayları paylaşan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, “Aralık ayı enflasyonu %1,03 olarak açıklandı. Yıllık enflasyon %44.38, altı aylık enflasyon farkı ise %15.75 olarak belirlendi” diye konuştu.

Zam Farkları Nasıl Eşitlenecek?

SSK ve Bağkur emeklilerine %15.75’lik enflasyon farkı uygulanacakken, memurlara %11.54 oranında zam yapıldı. Geçmişte SSK, Bağkur ve memur emeklileri arasındaki maaş farkları eşitlenmişti. Bu dönemde de memur emeklilerinin maaşları, SSK ve Bağkur emeklilerine eşitlenebilir. Ancak, refah payı artışı beklenmiyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşı konusu da önemli bir gündem maddesi. Bakan Işıkhan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda konuyu ele alacaklarını ve ocak ayının ikinci haftasında ilgili yasal düzenlemeleri yapacaklarını belirtti. 12.500 TL’ye %15.75’lik enflasyon farkı eklendiğinde, maaşın 14.469 TL olacağı hesaplanıyor. Ancak beklenti, en az %20 zamla 15.000 TL ile en fazla %40 artışla 17.500 TL civarında olması yönünde.

Related Posts

Türkiye ile İngiltere arasında yeni dönem: Serbest Ticaret Anlaşması güncelleniyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-İngiltere İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek güçlendiğini belirterek “Modernize edilmiş serbest ticaret anlaşmasını yakında imzalamaya hazırız” dedi. Bolat, İngiltere’nin Türkiye’nin üçüncü büyük ihracat pazarı olduğunu söyledi.

İktidar medyası TOBB Başkanı’nın ekonomi eleştirisini affetmedi

Ekonomi kemer sıkma politikalarına rağmen siyasi krizlerle tetiklenirken, iş dünyasının eleştirileri de yükselmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise tepkilerin odağında. Şimşek iki gün önce katıldığı bir yayında vergi kaçırılmasının …

Almanya’da fabrika siparişleri martta arttı

Almanya’da fabrika siparişleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi politikasının da etkisiyle martta yüzde 3,6 yükseldi.

Millete sabır Merkez’e sefa

Bakan Şimşek, sabır isteyip, tasarruf tedbirleri açıklasa da iktidar gibi ekonomi yönetimi de
lüksten vazgeçmiyor. Milyarlarca dolar rezerv yakılmasının ardından TCMB, ekonomi konuşmak için lüks bir etkinlik düzenliyor.

Ankara’nın sabır taşı çatladı

Türk diplomasisinin Kıbrıs’ta 50 yıldır neyle uğraştığını size örnekleriyle anlatayım mı? Üstelik öyle çok eskilere gitmeye gerek yok. Dumanı üstünde tüten gelişmelerden bahsedeceğim. Rumlara denildi ki… “İki halkın kaynaşması için kuzey-güney yönlü yeni sınır kapıları açalım. ” Rumlar dedi ki… “Açalım ama Rum vatandaşlarının yolunu kısaltmak için doğu-batı yönünde olsun.” Rumlara denildi ki… “ Ada’daki mayınları temizleyelim. ” Rumlar dedi ki… “Siz bizi işgal edersiniz, temizlemeyelim.” Rumlara

Aracı kurumların en çok önerdiği hisseler ve hedef fiyatları…

ForInvest Haber tarafından derlenen toplam 30 aracı kurumun model portföyü analiz edildiğinde, 23 kurumun THY hisselerine yer verdiği görüldü. THY’yi 21 portföyle Turkcell, 17 portföyle Aselsan, 16 portföyle BİM, 15 portföyle Migros izledi. Diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir