Bol yağış o ülkede şeker üretimini artırdı

Uzmanlar, Şeker Üreticisinin 2025/26 İhracatını Artırabileceğini Belirtiyor

Üretimdeki toparlanmanın, dünyanın ikinci büyük şeker üreticisinin 2025/26’da ihracatını artırmasına olanak sağlayacağını belirten uzmanlar, yetersiz yağışların şeker kamışı verimini düşürmesi ve iki yıl süren ihracat kısıtlamalarına yol açmasının ardından, bu durumun böyle olacağını söyledi.

Yağmurun Şeker Kamışı Üretimini Artırması Bekleniyor

Batı’nın önde gelen şeker üretim eyaletlerinden biri olan Maharashtra’da üç dönümlük bir araziye şeker kamışı eken Umesh Jagtap, “Şeker kamışı bize genellikle iyi getiri sağlıyor, ancak bazen su eksikliğinden dolayı ekemiyoruz” dedi. “Bu yıl Mayıs ayında yoğun yağmur yağdı ve hava tahminleri daha fazla yağmurun yolda olduğunu söylüyor. Bu yüzden normalden daha fazla ekim yapmayı planlıyoruz.”

Maharashtra ve komşu Karnataka’daki çiftçiler Mayıs ayında şeker kamışı mahsullerini sulamakta zorlanıyor. Ancak bu yıl Maharashtra ve Karnataka sırasıyla ortalamadan %1.007 ve %234 daha fazla yağış aldı.

Umudumuzu Artıran Yağışlar

Ulusal Şeker Kooperatifleri Federasyonu (NFCSF) Genel Müdürü Prakash Naiknavare, yağışların ekim ayında başlayacak 2025/26 sezonunda hasat edilecek ürüne fayda sağlayacağını ve ayrıca 2026/27 hasadı için ekimi destekleyeceğini söyledi.

Şeker kamışı ekimden hasada kadar genellikle 10 ila 18 ay sürer. Sonuç olarak, bu ay ekime başlayan çiftçilerin ürünlerini 2026/27 sezonunda hasat etmeleri bekleniyor.

Üretimde Beklenen Artış ve İhraç Potansiyeli

NFCSF, 2025/26’da brüt şeker üretiminin bir yıl öncesine göre neredeyse beşte bir oranında artarak 35 milyon metrik tona ulaşacağını tahmin ediyor. 2024/25 pazarlama yılı Eylül ayına kadar Hindistan’ın net şeker üretiminin sekiz yılın ardından ilk kez tüketimin altına düşmesi bekleniyor.

Bu düşüş, şeker kamışı ekimini etkileyen ve Hindistan’ı 2023/24’te şeker ihracatını yasaklamaya ve 2024/25’te yalnızca 1 milyon ton şekere izin vermeye zorlayan 2023 kuraklığından kaynaklanıyor. Hindistan, 2022/23’e kadar olan beş yıllık dönemde yıllık ortalama 6,8 milyon tonluk hacimle dünyanın 2 numaralı şeker ihracatçısı oldu.

Küresel bir ticaret evinde çalışan Mumbai merkezli bir tüccar, “Üretimin güçlü bir şekilde toparlanacağı görülüyor, bu nedenle Yeni Delhi’nin ekim ayında başlayacak gelecek sezonda 3 milyon tonun üzerinde ihracata izin vermekte muhtemelen sorun yaşamayacağını” söyledi.

Related Posts

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

Yoksa Çin’in BYD’si sıkıntıda mı?

Yıllardır Çin’in en büyük otomobil üreticisinin büyümesi neredeyse durdurulamazdı. BYD, 2024’te 4,27 milyondan fazla araç satarak, önemli yıllık büyümeyle dünyanın altıncı büyük otomobil üreticisi oldu. Ancak 2025’e kadar 5,5 milyon araçlık iddialı …

Tükiye’nin toplam petrol ithalatı yüzde 2,2 arttı

Nisan ayında Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı geçen yıla göre yüzde 2,2 artarak 4 milyon 291 bin 488 tona yükseldi.

Tapu sahiplerine Kentsel dönüşüm uyarısı: Haklarınızı korumak için 7 kritik nokta

Yaşanan depremler sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri, tapu sahiplerinin dikkat etmesi gereken birçok önemli noktayı beraberinde getiriyor. Kentsel dönüşüm süreci, sadece ev sahipleri için değil, aynı zamanda müteahhitler için de karmaşık bir dönemi işaret ediyor. Bu noktada, hak sahiplerinin yasal haklarını güvence altına alabilmesi için sözleşme sürecinde dikkat edilmesi gereken 7 kritik nokta büyük bir önem taşıyor.

Ne altın ne gümüş: O metal 11 yılın zirvesinde!

Platin fiyatları Çinli mücevher alıcılarının tercihiyle yükselişte. Altın fiyatları ise jeopolitik gelişmeler ve Fed’in politikalarını takip ediyor. Piyasalar, paladyum ve platin arasındaki dengeyi yakından izliyor.

WSJ: Trump, ABD Merkez Bankası Başkanlığı için yeni isimler düşünüyor

WSJ: Trump, ABD Merkez Bankası Başkanlığı için yeni isimler düşünüyor